A Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott salgótarjáni Gondviselés Háza Baglyaskő Idősek Otthonában 150 idős emberről gondoskodnak. A mindennapi programok mellett igyekeznek különböző élményeket, kimozdulási lehetőségeket nyújtani nekik egy-egy kirándulás vagy például termálfürdőzés alkalmával. A színházlátogatás sok lakó életének része volt, mielőtt az idősotthonba költözött, ám az Operettszínházba való eljutást csak külön adománygyűjtés segítségével tudták megvalósítani.

A csárdáskirálynő című előadásra 28 lakónknak és 26 munkatársunknak sikerült helyet biztosítani. A december 10-i programra már hetekkel előtte lázasan készülődtek, volt, aki fodrászhoz ment, más a ruhái közül igyekezett kiválogatni a legszebbet. Pál Cecília intézményvezető elmondása szerint már a csodálatosan megépített Operettszínházba való belépés nagy élmény volt mindannyiuknak.

„Felemelő érzés volt az előadás folyamán és szünetében nézni a csillogó tekinteteket és hallgatni a mókás jelenetek alatt feltörő kacajokat. Néhány lakónk az előadókkal együtt énekelte, dúdolta az ismert dalokat. Szívmelengető látvány volt, ahogy a darab végén a nehezen mozgó, idős emberek állva tapsolva köszönték meg a művészeknek az előadást. Amikor intézményi dolgozóként látjuk az idős emberek szemében a boldogságot, az nekünk is nagy örömet jelent” – fogalmazott Pál Cecília.

Hálatelt érzéseiket legjobban talán az egyik hölgy lakó (a képen elöl, bottal) szavai tükrözik: „Nagyon csodálatos ez az egész, soha nem hittem volna, hogy 90 évesen még eljuthatok az Operettszínházba.”

Mindezt az a 48 személy tette lehetővé, akik az adomanyozz.hu felületén ezt a programot választva, akár csak 100 forint online befizetésével támogatták ezt a programot. A Színházlátogatás idős embereknek elnevezésű program 300 ezer forintos célösszege mindössze egy hónap alatt összegyűlt. Az aktuálisan támogatható programok az adomanyozz.hu oldalon érhetők el.