A társadalmi bizalom megjelenésének intézményi színterei után a bizalom és az egymásra hagyatkozás személyesebb köreit vizsgálja a Máltai Szeretetszolgálat tudományos folyóirata, a Máltai Tanulmányok. A 2023. november végén elektronikus és nyomtatott formában is megjelenő, Egyén, bizalom, összefogás – „Noverim Te, Noverim Me” című lapszám a családot érintő aktuális kérdésekről írt tanulmányokat foglal magába, többek között a házassággal kapcsolatos attitűdről, a családról mint támaszról és mint erőforrásról, a nevelőszülői hivatásról és az örökbefogadásról is közöl esszéket, elemzéseket.

A kerekasztal-beszélgetéssel összekötött lapszámbemutatót december 4-e hétfő délután rendezik a). A beszélgetést Görföl Tibor teológus, a Vigília folyóirat főszerkesztője vezeti majd, a résztvevők pedig a lapszám társszerzői, Egriné Csőreg Mónika óvodapedagógus (Máltai Nevelőszülői Hálózat, tanácsadó), Pári András (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, kutatási vezető), Szodorai Dóra szociológus (Századvég Politikai Iskola Alapítvány) és Török Csaba teológus, egyetemi tanár lesznek.

Dátum: 2023. december 4. (hétfő), 17.00–18.30
Helyszín: 1011 Budapest, Bem rkp. 28., a Máltai Szeretetszolgálat Országos Központjának nagyelőadójában (refektórium)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva, az űrlapot kitöltve lehet.