A Magyar Máltai Szeretetszolgálat interdiszciplináris tudományos folyóirata, a Máltai Tanulmányok, absztraktokat vár a lap 2024. évi 1. és 2. számába, amelyeknek széles tudományos látószögű témája a lakhatási kihívások itthon és a világban, valamint a nemzetközi segélyezés.

Az absztrakt terjedelme legfejlebb 1500 leütés lehet, melynek tartalmaznia kell a publikáció célját, az alkalmazott módszertant, valamint a kívánt konklúziót. A beküldött absztraktok elbírálását, így a megjelenő tanulmányok kiválasztását a folyóirat szerkesztőbizottsága annak tudományos tanácsadó testületével végzi.

Az absztraktok benyújtásának határideje: 2023.09.22. A publikálással kapcsolatos szerkesztői döntés határideje: 2023.10.03. Pozitív elbírálás esetén a kézirat benyújtásának határideje: 2023.12.22.

Az absztraktokat és egy rövid (maximum 3 soros) biográfiát a szerkesztőség a maltaitanulmanyok@maltai.hu e-mail-címre várja.

A publikációs felhívás részletei itt (lakhatási kihívások) és itt (nemzetközi segélyezés) olvashatók. 

A Máltai Tanulmányok a segítő szakma lapja: társadalomtudományokkal foglalkozó, szaklektorált folyóirat. Tudományközi megközelítésben a mentálhigiéné, pszichológia, a szociológia, a szociális munka, a szociálpolitika, a társadalomföldrajz, a pedagógia, a teológia, a történettudomány, a nevelés, valamint a nemzetközi kapcsolatok és a nemzetközi segélyezés területéről közöl tanulmányokat.