A már hagyományos, évente megrendezett segélyakció egész Kárpátalját érinti. Az április 25-i adományosztás a Beregszász melletti Beregardón zajlott, ahol négyszáz nagycsalád kapott csirkéket. Az odaérkező családok igény szerint 40 darab tojót vagy 20 darab brojlert, illetve egy zsák kukoricát, vitamincsomagot és tápkoncentrátumot vihettek haza, de tojással és vágásra megérett csirkékkel városban élőket – köztük egyedülálló időseket – is segítenek.

Adányi László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programvezetője a Kárpáti Igaz Szónak a helyszínen elmondta: ez egy olyan program, ami hosszú távú segítséget jelent, hiszen az előnevelt, háromhetes csibék néhány hónap elteltével tojni fognak, a brojlerek pedig, mint tudjuk, több kilósra is megnőnek. „Sokan nem tehetik meg, hogy drága pénzért megvásárolják a baromfikat, a hozzá tartozó tápot és vitaminokat. Ez a projekt lehetőséget ad arra, hogy a nagycsaládok hozzájussanak a csibékhez.”

A program a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete közreműködésével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Liechtensteini Vöröskereszt támogatásának köszönhetően valósult meg.