A Máltai Tanulmányok szerkesztőinek ajánlása:

Mi a függőség? A függőség egyáltalán betegség? Ha az lenne, a szenvedélybetegség gyógyítható? Egyfajta szerzett probléma, vagy genetikailag „kódolt” sajátosság? Akárhogy is, egyvalami bizonyos: szélsőséges esetben olyan súlyos fájdalom és rombolás forrása, amely az azt elszenvedőnek és környezetének is sérüléseket okoz. Jelen számunkat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálatának munkája inspirálta. A Kimondható elnevezésű kiadványaik, legújabban pedig az Apa, anya, pia kezdeményezésük számos szenvedélybetegséggel kapcsolatos kérdésre hívta fel a figyelmet. A Máltai Tanulmányok szerkesztősége ezért is döntött úgy, hogy az idei első számunkat ennek a témának szenteljük. Aminek különös jelentőséget adott a koronavírus okozta világjárvány, amely során megnőtt a szenvedélybetegek száma.

A Máltai Szeretetszolgálat tudományos folyóiratának legfrissebb (2023. évi 1.) lapszámának bemutatóját április 25-én, kedden 17.00-kor tartják a szervezet Batthyány téri központjában. 
A kerekasztal-beszélgetés moderátora, Frankó András, a Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálatának vezetője Kapitány-Fövény Máté klinikai szakpszichológussal, Marjai Kamilla addiktológiai konzultánssal és Szemelyácz János pszichiáterrel, a Magyar Addiktológiai Társaság elnökével beszélget az addikció mentálhigiénés, pszichológiai és társadalmi vonatkozásairól.

A Máltai Tanulmányok legfrissebb cikkei és a teljes lapszám megtalálható a maltaitanulmanyok.hu oldalon.


A rendezvény ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, IDE KATTINTVA, az űrlapot kitöltve jelezze!

A kerekasztal-beszélgetést élőben, online is követheti az alábbi címen: https://maltai.hu/elo.

Cím: 1011 Budapest Bem rakpart 28. (Refektórium)