A Magyar Máltai Szeretetszolgálat  1 500 000 forint vissza nem térítendő támogatást kapott Veszprém Megyei Jogú város Önkormányzatától a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46§ (4) bekezdésében szereplő felhatalmazás alapján, melyet A veszélyhelyzeti időszakban szerződés szerint a hajléktalanok életvitelszerű közterületen történő tartózkodását megelőző utcai szociális munka ellátására használt fel a szervezet.
A forrást elsősorban olyan tárgyi eszközök beszerzésére fordította a Szeretetszolgálat, amelyek erősítik az utcán elő hajléktalan emberek ellátását, segítik utcai életmódjuk felszámolását. A forrásfelhasználás további célja az utcai szociális szolgálatok mindennapi működésének támogatása volt. A támogatáshoz kötődően beszereztek egy Karcher Puzzi szőnyeg és kárpittisztítót, két db LG F4 Wifi TurboWash mosógépet,  2 db LG RC9 szárítógépet, valamint egy SAMSUNG RB34T670 hűtőszekrényt.
A háztartási eszközök hozzájárulnak, hogy a tartósan utcán élő emberek könnyebben elfogadják az intézményi ellátást és tartósan a menedékhelyen töltsék az idejüket, ahol szociális munkások és más szakemberek nyújthatnak nekik segítséget életük újraépítéséhez.
Az eszközöket első sorban az intézményi keretek között, az utcai szociális szolgálat által koordinált alacsonyküszöbű férőhelyek működtetése során használják. Az alacsony küszöbű férőhelyeken azoknak az utcán élő hajléktalan embereknek adnak éjszakai szállást, akik az egyéb szállást nyújtó intézményeinkbe nem integrálhatóak. Az alacsony küszöbű férőhelyeken rugalmasan kezelik a házirendben szereplő szabályozásokat, mert a cél, hogy azoknak az utcán élőknek is fedél legyen a feje fölött, akik egyébként nem vennék igénybe be intézmény szolgáltatásait.
Az alacsony küszöbű férőhelyekre az utcai szolgálat jelöli ki a bekerülő rászoruló embereket, és a legtöbb esetben gyakorlatban is az utcai szolgálat viszi be őket az intézménybe.
Az alacsony küszöbű férőhelyeken használt mosó és szárító gép két fontos funkciót is betölt a mindennapi munka során. Egyrészről az alacsony küszöbű férőhelyekre betérő hajléktalanok ruházata kerül kimosásra, szárításra, másrészről az adományba kapott ruhák mosását is a mosó szárítógépekkel végezik a munkatársak. Az adomány ruhák aztán a legnagyobb mennyiségben az utcán élő hajléktalan emberekhez kerülnek. Az alacsony küszöbű férőhelyeken általában egészségügyi mosószert használnak, az esetek jelentős hányadában fontos, és szükséges fertőtlenítő, vírus és baktériumölő hatása miatt. Az alacsony küszöbön korábban használt mosó és szárítógép háztartási gép volt, sok forrást emésztett fel a karbantartás, mert gyakran meghibásodott, a szervizelés hosszú időbe telt. A beszerzett eszközök félipari jellegű gépek, melyek a fokozott használat mellett is jól működnek, és az egészségügyi jellegű magasabb hőfokon történő mosás sem okoz gondot.
Az alacsony küszöbű férőhelyeken nem volt korábban hűtőszekrény, de az utóbbi időszakokban rendszeresen jelezték az utcán élők szükségességét. Az általuk behozott élelmiszerek, illetve az alkalmanként kapott hűtést igénylő adomány élelmiszerek tárolása vált megoldottá a hűtőszekrény beszerzésével. Az utcai szolgálat a mindennapi működés során jelentős mennyiségű adomány élelmiszer átvételét és kiosztását koordinálja le, amelyben alkalmanként további segítséget jelent az új hűtőszekrény tárolási kapacitása.
A kárpittisztító gép két fontos területen segíti utcai szolgálatok munkáját. Egyrészről segíti gépjárművek tisztántartását, fertőtlenítő takarítását. Másrészről az alacsony küszöbű férőhelyek használata után is segíti az ott használt eszközök, (fertőtleníthető bőr borítású szivacs) és helyiségek takarítását, fertőtlenítését.