Déginé Somoghy Judit máltai szolgálatával és személyiségével a kézzel fogható szeretetet - ételt, öltözéket, a találkozás, a nyaralás, a túrázás és az ünnepek valóságát - hozta a nélkülöző emberek életébe. Judit az 1990-es években csatlakozott a Szeretetszolgálat munkájához Kozma Imre atya hívására. A Máltai Kórház alapításánál segédkezett, majd a váci önkéntes csoport vezetője lett.

A csoporttal éveken át szervezték a rászoruló gyermekek nyaraltatását, illetve meleg étkeztetését a szünidőben. A Judit vezette élelmiszercsomag- és ruhaosztások a személyes találkozás jegyében, baráti odafordulással teltek. Csoportja figyelmet szentelt a helyi kórházban fekvő betegek látogatására és lelki gondozására is, megszervezték a karácsonyi betlehemezést és lehetőséget teremtettek húsvét örömének átadására is.

2019-ben új lendületet vett a váci önkéntesek tevékenysége, ettől az évtől ugyanis a csoport egyházi, hitéleti események kapcsán rendezett túrák társszervezője lett. A kirándulásokon több száz fő vett részt. Judit beszámolót is írt a Váci Naplóba a 2021-es Mindszenty József Emléktúráról, amely ide kattintva olvasható.

Judit három évtizedes máltai szolgálatát a Gondviselésbe és a gondoskodásba vetett bizalommal, az elesettek iránti elkötelezettséggel és odafordulással, illetve az önkéntesség vállalásával és hirdetésével végezte. Soha nem kérkedett az elvégzett feladatokkal, természetesnek tartotta a bajban lévők megkeresését, felkarolását. 

Emlékét, mely egyúttal tetteink motorja is, szívünkben megőrizzük. Nyugodjék békében!