A jótékonysági kezdeményezés során Ördög Nóra és Nánási Pál mellett több ismert embert is, így Tokár Tamás, Kárpáti Rebeka és Dobó Ági, valamint Weisz Fanni, Takács Nóra, Szilágyi Szilvia és Esztergályos Patrik hívta fel a figyelmet a kezdeményezésre, arra bátorítva követőiket, hogy ők is csatlakozzanak be a jótékonysági akcióba. Az akció során a GLS által felajánlott 100 család támogatása mellett az adományozóknak köszönhetően további 30 rászoruló családot segítettek, családonként 50 000 Ft értékben tartós élelmiszerekkel.

A Nánásiék youtube csatornájára készült vlogban bemutatják, ahogyan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével 910 darab csomagot sikerült eljuttatni a rászorulóknak, ami családonként 7 darab, több hónapra elegendő élelmiszert tartalmazó dobozt jelent. A tartós élelmiszerek mellett higiéniai termékek is kerültek a csomagokba, ezzel is könnyítve a rászoruló családok mindennapjain. Az akció nagyságát mutatja, hogy a csomagokba több mint 21 000 termék került. A 130 többgyermekes családot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat választotta ki az ország egész területéről, akik a koronavírus járvány következtében nehéz helyzetbe kerültek. A csomagot a GLS futárok szállították házhoz, akikhez Budapesten csatlakozott Ördög Nóra és Nánási Pál, továbbá Takács Nóra és Weisz Fanni, akik néhány csomagot a Szeretetszolgálat Zemplén utcai játszóterén segítettek összeállítani a kampány idején összegyűlt adományokból. Több vidéki családhoz pedig a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai kísérték el a futárokat.

 

„Egy ideje már testközelből figyeljük a GLS profi munkáját a webshopunk miatt, így nem volt kérdés, hogy örömmel csatlakozunk a „GLS, szeretet négykeréken” kampányhoz. A rászoruló családoknak nem csak az ünnepek környékén van szükségük a segítségre, hanem ebben a mostani, nehéz időszakban is. Én azokban a jótékonysági megmozdulásokban hiszek igazán, amihez egyszerűen, könnyen tud bárki csatlakozni, így lehet tömegeket megmozgatni. Ez a mostani is ilyen, és jó látni, hogy az emberekből nem veszett ki az érzékenység és a segítő szándék” - mondta Ördög Nóra

 

 „Örömmel vettük, hogy a cégünk által indított kezdeményezés során az általunk tett felajánlással nem csak néhány napra, esetleg hétre kicsit könnyíthetünk a rászoruló családok mindennapi gondján, hanem a felkért ismert emberek is abszolút pozitív és karitatív módon álltak hozzá, aminek köszönhetően még több családnak okozhattunk örömöt.” – tette hozzá Balázs Attila, GLS kelet-európai értékesítési menedzsere.

 

A családok számára nagy segítséget jelentenek a tartósélelmiszert, tisztító- és tisztálkodó szereket tartalmazó csomagok. Többen levélben mondtak köszönetet az adományért.

 

„Nagyon örültünk a csomagoknak, amikor kibontottuk, még sírva is fakadtunk. A párom, aki betegsége miatt mozgásképtelenné vált, a dobozban található apróságoknak örül a legjobban, mint például a csokoládé. Hálásak vagyunk, hogy gondolnak ránk a nehéz időkben.”

 

„Nagyon szépen köszönöm a csomagot. Szavakkal nem lehet ki fejezni milyen, nagy volt az öröm a gyerekeknek. És milyen jól jött. Őszintén tiszta szívből köszönöm.”

 

„Isten áldja meg önöket. Pont jókor érkezett a segítség, mert betegek a gyerekek és az egész családi pótlék gyógyszerre ment el. Nagyon szépen köszönjük.”

 

„Legalább két hónapra elég, amit kaptunk. A gyerekek is itthon voltak, együtt pakoltunk ki a dobozokból és kerestük a helyét a dolgoknak. A lezárás előtt sokat jelent ez a segítség. Hálásan köszönjük a GLS futárszolgálatnak és a Máltai Szeretetszolgálatnak.”