Ismét búcsúzunk közösségünk egyik meghatározó tagjától, Kecskemét közismert személyétől, dr. Kovalcsikné Dr. Kalmár Évától.
1945-ben az ausztriai Fürnitzben született. 1971-ben kezdte ügyvédi pályafutását, munkáját minden esetben a magas szintű szakmai felkészültség és gyakorlati tapasztalatok jellemezték. Tagja volt a Kecskeméti Ügyvédek Egyesületének, a Magyar Női Ügyvédek Egyesületének, a   Magyar-Német Ügyvédek Egyesületének, az EMLA Környzetvédelmi Egyesületnek, Kecskemét Jogi és Bűnmegelőzési Bizottságának.

Sokoldalú ügyvédi munkája szinte minden jogi területre kiterjedt, otthonosan mozgott az alapítványok, egyesületek életében és képviseletében.

A Máltai Szeretetszolgálathoz is sok szállal kötődött. 1991-től mint a Máltai Lovagrend Dámája, ellátta a Lovagrend jogi képviseletéhez tartozó feladatokat, nagy konferenciákon, lovagrendi eseményeken képviselte a máltai értékrendet. Sokoldalú munkáját díjak és elismerések övezték.

A kecskeméti szervezet életébe is aktívan bekapcsolódott. Önkéntesen vállalt  jogi tanácsadásokat, munkaügyi kérdésekben rendszeres konzultációt biztosított, de szívesen vett részt a kecskemétiek civil rendezvényein, konferenciáin is.

Széleskörű kapcsolatai és ügyvédi munkája révén nagy ismertségre tett szert. Határozott fellépése, magas szintű intellektuális tudása tekintélyt parancsoló volt, de mindig ott volt mellette a segítőkészsége és mély hite.

Személyében a máltaiakhoz elkötelezett, a keresztény értékrendhez hű, mélyen hívő embert engedünk el, hogy hosszú szenvedésekkel teli évek után nyugodt lélekkel térhessen meg Teremtőjéhez.


Nyugodjék Békességben !