Fra’ Marco Luzzago 1950-ben született Bresciában. A bresciai ferenceseknél érettségizett, majd orvosi tanulmányokat folytatott a Padovai Egyetemen és Pármai Egyetemen. Később a család vagyonkezelője lett és sok éven át üzleti tevékenységet végzett.

A Szuverén Máltai Lovagrendhez 1975-ben csatlakozott a Lombardiai és Velencei Nagyperjelségben, 2003-ban szerzetesi fogadalmat tett. Rendszeresen részt vett a Máltai Lovagrend nemzetközi Lourdes-i zarándoklatain, valamint a hazai nemzeti zarándoklatokon Assissiben és Loretoban. 2010-től életét teljesen a Szuverén Máltai Lovagrendnek szentelte, az olaszországi Marche Régióba költözött, hogy vezesse és gondozza a Rend helyi kommendáját. 2011-től a Római Nagyperjelség vezető tisztségviselője, a könyvtár vezetője és a Nagyperjelség észak-marche-i delegátusa lett. 2017. és 2020. között a Szuverén Máltai Lovagrend Olaszországi Szövetségének kancellárja. Fra' Marco Luzzago Szent VI. Pál pápa rokona.

2020. november 8-án – Fra' Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto Nagymester halála után – választott a Legfőbb Államtanács Fra' Marco Luzzago fogadalmas lovagot Nagymesteri Helytartóvá. Hivatalát olyan állhatatos szeretettel és alázattal látta el, ahogy az azt megelőző több mint négy évtizedben minden máltai szolgálatát.

Hirtelen elvesztése fájdalmas az egész máltai közösség számára. Isten akaratában megnyugodva imádkozunk lelki üdvéért. Máltai testvérünk és vezetőnk temetéséről hamarosan bővebb tájékoztatást adunk.