Gödön van egy hely, egy régi kastély épületben kialakított otthon, ahol a fogyatékkal élő bentlakók szeretetben, biztonságban és megbecsülésben élhetnek. A Gondviselés Házában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat küldetése egy olyan otthon megteremtése, ahol az értelmileg sérült ember méltó körülmények között élhet és ahol megkaphatja mindazt a segítséget, ami a zavartalan életviteléhez szükséges. A karitatív szervezet két éve vállalta fel a gödi intézmény átalakításával és fenntartásával járó hatalmas feladatot, ahol közel 200 halmozottan fogyatékos ember él. 

A Szeretetszolgálat lelkiismereti kérdésként tekint az önmagukról gondoskodni képtelen emberek megsegítésére. Régi vágyuk teljesült, amikor az intézményben megnyithatták a vadonatúj és modern Snoezelen, azaz fényterápiás szobát. A súlyos és halmozott fogyatékkal élők ellátásában nagy szerepet kap a szenzomotoros fejlesztés, melynek egyik eszköze a Snoezelen terápia. A terápiás foglalkozásokon fejlődik az érzelmi biztonság, a szem-kéz koordináció és a szemkontaktus kialakítása. A hangulati ingadozások csökkennek, hiszen a figyelemfejlesztés szempontjából a különböző irányból jövő hang és fény ingerek nagy szerepet kapnak.

Magyarország egyik legnagyobb vállalata, a Samsung SDI számára rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, az olyan kezdeményezések támogatása, amelyek értéket teremtenek és segítenek a rászorulókon. „Nagyon örülünk, hogy a szinte szomszédságban lévő Gondviselés háza lakóinak valami olyat adhattunk, amire valóban nagy szükségük volt, és ezáltal hozzájárulhattunk a kommunikációs, érzelmi és koordinációs fejlődésük megsegítéséhez.” – mondta Bagoly Katinka, a Samsung SDI Magyarország PR specialistája.

„A fényterápiás szobának köszönhetően újabb lehetőségek nyílnak a speciális kezelésre szoruló lakóink ellátására, és ezzel az otthonban végzett szakmai munkánk is gazdagabbá, változatosabbá válik” – mondta Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiójának vezetője. „Elsősorban mégis azért vagyunk hálásak, mert változatosabbá tehetjük a gödi Gondviselés Házában élő fogyatékos emberek mindennapjait.”