Pap Lajos, ismertebb nevén „Atya Chef” tavaly február után másodszorra állt elő azzal az ötlettel, hogy konyhafőnök kollégáival összefogva ezer adag ételt készítsenek, amit a Máltai Szeretetszolgálat szociális intézményeibe eljuttatva nyújtsanak támogatást a rászoruló embereknek, vagy ahogyan ő monda: olyan embereknek, akiknek – különösen a mostani időszakban – elkél a bíztatás.

A La Fiesta Party Service által rendelkezésre bocsátott óbudai konyhában már vasárnap megkezdődtek az előkészületek, hétfő reggeltől pedig közel negyven résztvevővel zajlott az „örömfőzés”. A különböző beszállítóktól adományként kapott alapanyagokból bácskai rizseshús készült, pontosan 1040 adag.

Az elkészült és elcsomagolt ételeket a Máltai Szeretetszolgálat három furgonjába pakolták be, a járművek Miskolc, Veszprém és Esztergom felé indultak. Összesen kilenc szociális intézmény lakói, illetve ellátottjai örülhettek a különleges vacsorának.

Pap Lajos „Atya Chef” így foglalta össze kezdeményezésük célját: „Csupán annyi, hogy ezer éhes szájnak adjunk ennivalót. Tudjuk, hogy sokan vannak most bajban, akár nyugdíjasok, akár hajléktalanok, akár családok átmenti otthonában élők, nekik szeretnénk egy kis örömöt adni.” A csapatról és a folytatásról így beszélt: „Itt van például Ritz Hotel vagy az Art'otel konyhafőnöke, de velünk tartott Vomberg Frigyes is, hogy csak néhányakat említsek. A mostani helyzetben nehéz bárkitől is segítséget kérni, de ismét megcsináltuk, és a kezdeményezést a későbbiekben szeretnénk folytatni.”