Változatlan tartalommal új kiadása jelenik meg a szenvedélybeteg szülők gyermekeit és felnőtt gyermekeit segítő máltai kiadvány, miután alig másfél év alatt elfogyott 2500 darab a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó, szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat segítő szolgálatának három könyvének első kiadásából. Waltraut Barnowski-Geiser Apa, anya, pia című könyve a már felnőtt gyermekek számára ajánlott önsegítő és terápiás kiadvány, Hanna Grubhofer Bolyhos című mesefüzete, valamint Sucht Schweiz Lurkó című mesekönyve a kisgyermekeknek és a velük foglalkozó szakembereknek segíthet a függőség témájának feldolgozásában. A kiadványok eddig elsősorban a Fogadó intézményeiben személyesen voltak elérhetőek, az új kiadás már könyvesboltokban és online könyváruházakban is megvásárolható lesz. Az Apa, anya, pia című könyv már előrendelhető a Libri oldalán

Az Apa, anya, pia című könyv tartalomjegyzékének részlete

Apa, anya, pia – Írta: Waltraut Barnowski-Geiser (Fordította: Sólyom László)

Magyarországon hozzávetőlegesen négyszázezer gyermek él olyan családban, ahol egyik vagy mindkét szülő alkoholbeteg, vagy más szenvedélytől függ. Hiánypótló önsegítő könyv a szenvedélybeteg szülők felnőtt gyermekeinek sebeiről és erősségeiről, az, öngyógyítás lehetőségeiről. Segít az érintetteknek saját gyermekkorukra visszatekintve megtalálni az utat egy elégedettebb élet felé. Reményt ad a változásra, a személyes boldogság megteremtésére. A függőségről szóló egyéni, hiteles beszámolók mellett egy játékos teszt és egy felépülési program ad támogatást az önsegítéshez.
Dr. Waltraut Barnowski-Geiser, Németországban élő zeneterapeuta és pszichoterápiás természetgyógyász. Sok éve dolgozik a családi szenvedélybetegség problémák területén. Tanárként és terapeutaként iskolákban, főiskolákon és a terapeuták képzésében tevékenykedik, valamint magánpraxist folytat.

Részlet a Bolyhos című meséből

Bolyhos – Írta: Hanna Grubhofer, illusztrálta: Bärbl Weingartshofer (Fordította: Frankó András)

Egy könyv, ami bátorságot és önbizalmat adhat azoknak a gyerekek, akik szenvedélybeteg családban nőnek fel. Bolyhos édesapja alkoholbeteg. A történet, amit megismerhetünk ennek a szeretnivaló mesefigurának a segítségével sajnos nem egyedi eset. Magyarországon is nagyon sok gyermek (400.000) nő fel olyan családban, ahol egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg. Ezek a gyerekek Bolyhos történetének segítségével megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül, hogy beszélhetnek a problémáikról, kérhetnek és kaphatnak segítséget. A mese segítséget nyújthat azoknak a felnőtteknek, szakembereknek is, akik szeretnének utat találni ezekhez a gyerekekhez, hogy a szenvedélybetegség tabui feloldásra kerülhessenek.

Részlet a Lurkó című meséből

Lurkó – Írta: Sucht Schweiz, illusztrálta: Gaelle Pecoraro (Fordította: Frankó András)

Lurkó egy vidám és kedves kiskutya, aki nagyon szereti Palkót a gazdáját és szeretné, ha az életük ismét a régi kerékvágás szerint folytatódna és Palkó alkoholproblémái megszűnnének. Lurkó segítségével nagyon sokféle érzelemmel találkozhatunk, boldogsággal, félelemmel, bizonytalansággal és reménnyel. Ezen az érzelmi hullámvasúton ülnek azok a gyerekek is, akik szenvedélybeteg családban nőnek fel. Az Ő számukra kínál segítséget ez a könyv, hogy felismerhessék, a problémáikról lehet beszélni, kérhetnek és kaphatnak segítséget. A mesekönyv kiegészítése a www.lurko.kimondhato.hu honlap, ahol még négy történet, valamint egy pedagógiai segédlet található a mesét felolvasó felnőttek számára. Magyarországon hozzávetőlegesen négyszázezer gyermek él olyan családban, ahol egyik vagy mindkét szülő alkoholbeteg, vagy más szenvedélytől függ.