Az idei, egyedi rendezvényre elsősorban a Borfesztivál elkötelezett rajongóit várják a Budavári Palota Hunyadi udvarában. A prémium borok és pezsgők mellett a Máltai Szeretetszolgálat standján megtalálhatók a Monoron, Gyulajon, Tiszaburán és Kelenföldön készült kézműves termékek is.

A harapnivalókra vágyóknak a kelenföldi büfé szendvicseit és a monori Elfogadás  Sütöde  süteményeit kínálják, de elérhetők a Gyulajon készült szörpök, csatnik, szószok is. Továbbá a látogatóknak lehetőségük van vásárolni a tiszaburai varrodában foglalkoztatottak által készített maszkokból és textilszalvétákból is. A Máltai stand könnyen megtalálható: rögtön a fesztivál bejáratánál érdemes keresni.

A Budapest Borfesztivál csütörtöktől szombatig két-két idősávban (14-18 és 19-24 óráig), vasárnap pedig 11-20 óráig látogatható, és mindegyik idősávba – az egészségügyi és higiéniás feltételek megteremtése miatt – maximum 400, elővételben megvásárolható jegyet adnak el. A belépő mellé járó kóstolópohár szütyője is Máltai termék: tavaly 40 ezer darabra volt szükség, amelyet mind a tiszaburai varrodában állítottak elő, idén kétezret rendeltek a szervezők, amelyek a Pátyi Kreatív Műhelyben készültek.

 

 

A Máltai Manufaktúráról

Ha hiszünk ezekben az emberekben, az emberi méltóságukat kapják vissza – és meg tudják mutatni, hogy Gyulaj, Tiszabura, Tiszabő, Tarnabod és még sok hasonló falu is értékes települése ennek az országnak. Ahol a helyi gazdaságfejlesztés elindult, ott ez a szemlélet az egész közösségre hatással van. A Máltai Manufaktúra felelőssége, hogy a termékeken keresztül hidat képezzen a jólétben és a szegénységben élők között. Részletes termékismertetők és vásárlási lehetőség a hetpecsetes.hu oldalon.