A koronavírus járvány elleni védekezés idején a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdetett a rászoruló családokban élő gyerek támogatására, akik elsők között szenvedték el a koronavírus járvány okozta nehézségeket. A gyakran egykeresős családokban a családfenntartók többsége az építőiparban, vendéglátásban dolgozik, vagy szezonális munkát végez. A járvány okozta gazdasági válságban közülük sokan veszítették el munkájukat, miközben az iskolák és óvodák bezárásával nőttek a családok anyagi terhei. Az iskolán kívüli digitális oktatás a legkisebb településeken, a nehéz helyzetben élő gyerekek esetében papír alapú távoktatásként valósul meg, mivel a családok többségének nincs sem internet előfizetése, sem megfelelő számítástechnikai eszköze. Az iskolákban névre szóló feladatcsomagokat készítenek a pedagógusok, az ebédért bejáró családtagok pedig hazaviszik a tanulnivalót, és leadják az előző napokban elkészült házi feladatokat. 

A családok, elsősorban a gyerekek támogatásához az OTP Bank több módon járult hozzá. A távoktatásban részt vevő iskolás és óvodás gyerekek számára 1,5 millió forintot ajánlott fel a pénzintézet. Továbbá a pénzadomány mellett a bank gyűjtést hirdetett munkatársai körében. A Szeretetszolgálat az összeget papír, füzetek és írószerek – színesceruza, gyurma, festékek – valamint kreatív foglalkozásokhoz szükséges alapanyagok vásárlására fordította. Az iskolai év hátralévő időszakához szükséges eszközöket a szervezet munkatársai kiosztották, és közel 600, egyenként mintegy 4000 forint értékű csomagot állítanak össze, melyeket a nyár folyamán és az iskolakezdéskor fognak átadni a gyerekeknek. 

A felajánlott 25 darab számítógépeket többgyermekes családokhoz juttatja el a Szeretetszolgálat, ahol a gépek az iskoláskorú gyerekek tanulásához járulnak hozzá. Gyereknap alkalmából az OTP Bank által felajánlott sporteszközökből és játékokból, valamint a tanuláshoz szükséges eszközökből összeállított csomagokat vittek házhoz a Szeretetszolgálat munkatársai a többgyermekes családoknak, és ezekkel az ajándékokkal várták a Máltai SE játékosait a karantén utáni első edzéseken.