A klasszikusnak nevezhető karitatív tevékenységeken túl, mint az adományok gyűjtése és kiosztása a rászoruló családoknak, a különböző szűrővizsgálatok, gyógyászati eszközök kölcsönzésének lehetősége, gyermek és kézműves foglalkozások, különböző pályázati programok megjelennek a helyi csoport feladatai között.

Fekete Szabolcs lelki vezető a nagyböjt és a húsvét átgondolásáról szólt. Szent Józsefet helyezte előtérbe, aki a katolikus egyház legnagyobb pártfogója és március 19-én van az ünnepe, ő mindig emlékeztet bennünket a kezdetekre. Szent József védelmezte Szűz Máriát, szolgálata, küldetése nagy áldozattal járt. Lemondott élete céljáról és az Isteni üdvösség szolgálatát végezte egész életén keresztül. Elmondta, hogy a máltai munkában is benne van ugyanez a nagylelkű áldozat

Rigóné Kiss Éva regionális ügyvezető megköszönte a csoport vezetőjének, tagoknak, dolgozóknak és az önkénteseknek az elmúlt évben végzett munkát. A máltai munka lényege a szolgálat, melyen Krisztus áldása van.

Beszélt arról, hogy a Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 30 éves évfordulója alkalmából sok régiós és országos program kerül megrendezésre, ezek összehangolása nagyon fontos feladat. A programok között említette az őszi zarándoklatot, a máltai pikniket, regionális lelki gyakorlat és a régió több helyszínén zajló szűrővizsgálatot is.

Maros Beáta csoportvezető