A Máltai Szeretetszolgálat több mint húsz éve foglalkozik mozgássérült és fogyatékkal élő gyermekek szállításával. A szolgálatot azok a családok veszik igénybe, amelyek nem tudják megoldani a gyerekek reggeli utazását. dr. Csiba Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Csoportjának alapítója és vezetője szerint bármelyik járat kiesése azt jelenti, hogy nemcsak, hogy a gyerek nem jut el az iskolába, hanem a szülő sem jut el a munkahelyére, hiszen akkor otthon kell maradni a gyermekkel.

Martin István, a Szeretetszolgálat munkatársa elmondta, a Máltai Szeretetszolgálat Miskolcon több mint harminc fogyatékos gyermek iskolába juttatását oldja meg hétfőtől péntekig. Egyik buszuk azonban váratlanul tönkrement, ezért veszélybe került a gyerekek utaztatása. A HELL szikszói székhelyéhez fordultak segítségért.

„Nem nagyon szeretünk várni az ilyen kérdésekben, úgyhogy egy hét alatt lezongoráztuk, hogy az Avalon Parknak az egyik buszát felajánljuk nekik, ezzel segítve a gyerekeket.” – nyilatkozta Pantl Péter nemzetközi marketing és kommunikációs igazgató. „Ez egy jó karácsonyi üzenet is a gyerekek számára, hogy lássák, hogy a cégeknél van felelősségvállalás.”

Az új busznak hála, a Szeretetszolgálat fennakadás nélkül folytathatja munkáját. A felajánló cég pedig a kisbusz szervizeléséről is gondoskodik majd.