Szeptember 27-én családi nappal nyitotta meg kapuit a Máltai Szeretetszolgálat Drégely utcai Jelenlét program közösségi tere. Budapest 9. kerületében a nehéz sorsú gyerekeknek és családoknak kínál programokat, tanácsadást, közösséget a karitatív szervezet. A Máltai Szimfónia tanárai és önkéntesei gitár és dob képzéseket tartanak a házban a környező utcában élő gyerekeknek, valamint kamaszoknak szerveznek foglalkozásokat, ahol sportolhatnak, beszélgethetnek, vagy megírhatják a házi feladatukat. A földszinten kerékpárműhely üzemel, ahol nemcsak ingyen javítja a Szeretetszolgálat munkatársa a bicikliket, és ingyenesen lehet kölcsönözni a járműveket, de a fiataloknak lehetőségük van bekapcsolódni a szerelésbe, közösségben hasznosan tölthetik az idejüket az iskola idő után.

A szeptember végi családi délutánon a Máltai Szimfónia tanárai és a házban zenét tanuló gyerekek adtak koncertet. A gyerekek három dalt tanultak meg tanáraikkal, Cristóbal Camperoval és Dávid Andrással. A fiatalok koncertje után a szimfóniás tanárok, Arató Péter, Cristóbal Campero, Nagy Kálmán és Ante Skenderovic improvizációit hallgathatták a vendégek, miközben megismerkedhettek a cigány, a venezuelai és a szír ízekkel: megkóstolhatták a cigány-magyar töltöttkáposztát, a venezuelai arepat és a szír shawarmat.

A vendégek között voltak a kerületi közösségi terek és tanodák munkatársai és az oda járó családok, a későbbiekben pedig a Drégely utcai szimfóniások fogják meglátogatni ezeket az intézményeket, hogy szorosabb együttműködés alakuljon ki.