A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyermek és felnőtt fejlesztő szakembereinek I. Országos Találkozóját rendezi Pécsett a karitatív szervezet Dél-Dunántúli Régióközpontja, a harmadik Pécsi Tanuló Fesztivál keretében szeptember 26-27-én. A résztvevők, mintegy 50 fő máltai fejlesztő szakember, de a rendezvény nyitott minden érdeklődő részére. Elsősorban a szociális, egészségügyi és pedagógiai területen tevékenykedő, vagy felnőttképzéssel foglalkozó szakembereket várják. A találkozó során bemutatkoznak a máltai fejlesztők, börze-jelleggel bemutatják eszközeiket, módszereiket, tapasztalatot cserélnek, a résztvevők meghallgathatják meghívott előadók prezentációit, valamint egy felszerelt játszóbuszt is ki lehet próbálni a máltai székház udvarán. A találkozó eredményeit eszköztár-gyűjteményben foglalják össze a szervezők, melyet minden résztvevő számára elérhetővé tesznek.

Részletek: http://ptf.ckh.hu/resztvevo/magyar-maltai-szeretetszolgalat

Pécs központjában, a Széchenyi téren és környékén rendezi ebben az évben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Társadalmi Napokat. A KATTÁRS célja, hogy bemutassa az egyház társadalmi tanítását a gyakorlatban, ezért a Máltai Szeretetszolgálat állandó résztvevője a rendezvénynek.


Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Caritas in Veritate bizottság elnökének meghívása:

Szeptember 27-29. között Pécs központjában a nyitó szentmise után színes nagyszínpadi programokkal, a kiállítók pedig 35 sátorban mutatják be, hogyan is élik meg hivatásukban, munkájukban az egyház társadalmi tanítását.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal előadásokkal, interaktív beszélgetésekkel, a nagyszínpadon csángó-székely népművészeti csoport fellépésével, Máltai Jótékonysági Termék bemutatójával és kóstolójával, és filmvetítéssel hozza közelebb a pécsi, az országos és a nemzetközi máltai szolgálatot az érdeklődőknek.


Szeptember 28-án délelőtt a Máltai Szeretetszolgálat szakemberei, köztük Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök, Lantos Szilárd a modellprogramok vezetője, ifj. Csonka Pál régióvezető, pódiumbeszélgetésen mutatják be a Szeretetszolgálatot, kiemelten a katasztrófavédelem, a határon túli missziók, az önkéntesség, az esélyteremtő programok és a foglalkoztatás területét.
Részletes program: https://kattars.hu/Pecs-2019