A Párbeszéd Házában 2019. szeptember 9-ig látogatható Aleppó. Háború. Újjászületés. – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában című fotókiállítás Bielik István Hemző Károly-díjas fotóriporter és Solymári Dániel humanitárius szakember fényképeiből kínál bőséges válogatást. Solymári Dániel anyaga a segélymunka, míg Bielik István képei a háború aspektusait hozzák testközelbe, így a tárlat látogatói láthatják Aleppó porig rombolt városrészeit és a forradalom alatt nyújtott humanitárius munkába is bepillantást nyerhetnek.

A rendezvény a szervezők mindazok figyelmébe ajánlják, akik készen állnak arra, hogy kilépjenek a komfortzónájukból. A találkozás segíthet növekedni az együttérzésben a szerencsétlenebb sorsúak iránt a saját világunkban is, magunk körül, és segíthet jobban értékelni azt a békét, amiben jelenleg élhetünk.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni erre a linkre kattintva lehet. További részleteket a kerekasztal-beszélgetés Facebook-eseményében olvashatnak.

A beszélgetés résztvevői:

Solymári Dániel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatainak vezetője, publicista. Magyarországon majd az Egyesült Királyságban, teológiai és nemzetközi kapcsolatok szakokon végezte a tanulmányait, doktori hallgató. Szakterülete a nemzetközi segélyezés, a szubszaharai Afrika, a migráció. Négy kontinensen dolgozott ember és természet okozta krízisekben, nyomortelepeken, menekülttáborokban, valamint polgárháborús területeken. A Szuverén Máltai Lovagrend és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szociális és társadalmi kérdésekkel foglalkozó Caritas in Veritate Bizottságának tagja.

Al Ghaoui Hesna Prima Primissima és Kamera Hungária díjas újságíró, televíziós riporter, az MTV Híradó és a Panoráma külpolitikai magazin egykori tudósítója, a Bábel című doku-riport sorozat készítője az elmúlt tizenöt évben több mint húsz országból, köztük számos háborús terepről tudósított hírműsorokat. Félj bátran című könyve a félelem pszichés és fizikai hatását vizsgálja. Háborúk földjén című kötetében a háborús tudósítások kulisszái mögé viszi az olvasót, a Holli, a hősben pedig a gyerekeket szólítja meg, szintén a félelem témakörében.

Dr. Sam Mohamad egyetemi docens a közgazdaságtan és pénzügyek területén. Budapesten több felsőoktatási intézményben tanít. Az elmúlt néhány évben a Közel-Kelet geopolitikája tárgykörében is tart kurzusokat.

Kassab Adonis újságíró, fényképész antiókhiai ortodox keresztény családban nőtt fel. Gyermekkorát Szíriában töltötte, majd 2001-ben Magyarországra költözött, ahol újságíró, fényképész és nemzetközi tanulmányok szakokon folytatott tanulmányokat. 2014-ben megalapította a Közel-Kelet aktuálpolitikai híreit tárgyaló orientalista.hu portált, amelynek az indulás óta a főszerkesztője. 2018 óta az S4C.News keresztény portál újságírójaként is tevékenykedik.