A Máltai Szeretetszolgálat táborának sajátossága, hogy az egyhetes vakációra a mozgássérült fiatalok családtagjaik és állandó kísérőik nélkül érkeznek, a tábor ideje alatt a feladatra előzetesen felkészített kortárs önkéntesek segítik őket. Együtt vesznek részt a programokon, miközben kölcsönösen megismerik, így jobban meg is értik egymást. A mozgássérült emberek megerősítést és önbizalmat nyerhetnek, kísérőik pedig családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel. A táborban így két oldalról is bontják a sajnálat és a tudatlanság emelte láthatatlan falakat.
Idén is akadálymentesített Balaton part és a kifejezetten erre a hétre kialakított biztonságos stég várja a táborozókat, valamint több alkalommal vitorlás hajókirándulás, versenyek, testi és lelki feltöltődést kínáló foglalkozások, és az esti diszkó is része a heti a programnak.
A máltai mozgáskorlátozott táborokban az elmúlt években igazi barátságok szövődtek, sokan kaptak bátorítást, hogy éljenek aktívabb életet, legyenek nyitottabbak az őket körülvevő világra. Voltak, akik a tábor hatására jelentkeztek egyetemre, és volt, aki tizennyolc év kerekesszék használat után az esti diszkóban táncolt először. Idén augusztus 12. és 17. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hatodik alkalommal szervezi meg mozgáskorlátozott táborát a Kárpát-medencében élő fiatalok számára.