Negyedik alkalommal szervezte meg az Amway Hungária Kft. 10. 000 lépés ÉRTED és ÉRTÜK országos jótékonysági eseményt. Baján szeptember 23-án, a kórház parkolójában közel háromszázan találkoztak és tették meg az öt kilométeres sétát saját egészségükért és a rászoruló gyermekekért. Mintegy 150 ezer forint gyűlt össze, melyet a szervező megduplázott. Az összegyűlt adományból a Szeretetszolgálat Bajai Csoportja a látásukban korlátozott, rászoruló gyerekek szemüvegeinek megvásárlását, valamint a tehetséges gyermekek fejlődését szolgáló sport szakkörök, edzések tagdíjait támogatta.

A Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja a szemüvegeket egy helyi optikával együttmáködve készíttette el. Maros Beáta vezető elmondta, évek óta működnek együtt az optikával. „Ingyenes látásvizsgálatra van lehetőség, sőt az üzlet is támogató. Azt, hogy ki kapjon szemüveget, a családsegítő- és gyermekjóléti szolgálat munkatársaival, a védőnőkkel és a helyi általános iskolák vezetőivel és tanáraival együtt választottuk ki.”

A szemüvegeket november 6-án adta a Szeretetszolgálat. Az  átadáson az Amway Hungária Kft. nevében Kajtár Márton kiemelte, a cég évente többször, több városban szervez jótékonysági sétákat, az ott befolyt összeget pedig rendszeresen megduplázza. A helyi partnerszervezetek – ez esetben a Máltai Szeretetszolgálat – pedig segítenek kiválasztani azokat a családokat, ahol a legnagyobb szükség van a támogatásra. A projekt szakmai háttere kapcsán dr. Matkovics Zsuzsanna szemész-főorvos elmondta, óriási a jelentősége a gyerekkorban elvégzett szűrővizsgálatnak, hiszen gyakran a tanuló teljes iskolai előmenetelét befolyásolja, hogy mennyire lát élesen.