Karácsonyi MosolyManók, varázsolj mosolyt egy társad arcára! címmel hirdettek gyűjtést a PontVelem Okos Programban résztvevő iskolákban november 5. és november 29. között. A szervezők célja, hogy idén karácsonykor az ajándék adományok segítségével sok-sok gyerek arcára varázsoljanak mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a felajánlott ajándékoknak, másrészt azoknak, akik adnak, akik megélhetik az önzetlen segítés örömét. Az akció menete roppant egyszerű! A gyermekek megunt, de jó állapotú játékaikat dobozba csomagolva beviszik az iskolába  , majd átadják a tanáruknak. A tanár a megadott napokon igényli a csomagok elszállítását az iskolából. Az összegyűjtött csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek.

A karácsonyi ajándékok gyűjtésének menete hamarosan megtalálható a www.pontvelem.hu oldalon. A PontVelem Okos Programban a karácsonyi időszakon túl is, egész évben lehet jótékonykodni: SegítsVelem – Adni jó! A kezdeményezésről további részleteket ide kattintva olvashat.

Az M1 Iskolapad című műsorának kisfilmje

„A PontVelem Okos Programban a gyerekek megélhetik a mindennapjaikban az önzetlen segítés örömét. A SegítsVelem kezdeményezésünk keretében a diákok egész évben támogathatják a rászorulókat és azt tapasztaljuk, hogy örömmel segítenek. Megtisztelő számunkra, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve az EMMI és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával ismét megvalósíthatjuk a karácsonyi ajándékgyűjtést is. Célunk, hogy a Karácsonyi MosolyManók segítségével minél több gyermek arcára varázsoljunk mosolyt karácsonykor. Azokéra, akik kapnak, és azokéra is, akik adnak.”- mondta el Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik küldetése, hogy a szükséget szenvedő családok gyerekeinek házhoz vigye a játék örömét.. Az iskolákban zajló gyűjtés sokak számára teszi lehetővé, hogy idén nekik is igazi ünnep legyen a karácsony.
„Örülünk, hogy immáron másodszor egy olyan jó ügy mellé álltunk, ahol szakmai tudásunkkal, hozzáértésünkkel, a GLS hálózatával tudjuk segíteni az akció sikerességét. Ezzel mi is közreműködünk abban, hogy sok nélkülöző gyermek számára mégis szebbé, örömtelibbé váljon az ünnepi időszak.” – mondta el Farkas Gergely ügyvezető igazgató a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag - Logisztikai Kft. képviseletében.