A Máltai Szimfónia Program tarnabodi és szendrőládi tanulói az egy hetes tábor során azokat a darabokat gyakorolták, melyet a hét végén videóra is rögzítettek. Péntek Tamás zenetanár, karmester és zeneszerző vezetésével dalcsokorba fogtak három reneszánsz táncot, illetve Weiner Leo Rókatáncát vették fel vonós változatban.

Nagy Kálmán a Máltai Szimfónia vezetője elmondta, hogy több éves munkájuk sikereként értékelhető a mostani tábor. „Öröm volt látni, hogy azok a gyerekek, akik néhány éve még sokszor figyelemzavarral küzdöttek az iskolában, és a próbákon is csak percekig tudtak koncentrálni a zenélésre, most akár több órán keresztül is tudnak figyelni. Újra és újra türelemmel gyakorolják a dalokat.”

Az elballagó nyolcadikos diákok meglepetés tortát kaptak, és zenéltek nekik a többiek. Az ünneplés után a tanárok és végzős gyerekek sokáig beszélgettek a továbbtanulásról, a jövőbeni elképzeléseikről, a zenélés folytatásáról.

A zenélés mellett rengeteget játszottak és kirándultak a fiatalok, a közeli erdőben kalandtúrán vettek részt, valamint motivációs előadást is hallgathattak. Egy börtönviselt, egykori drogfüggő mesélt kálváriájáról, tapasztalatairól és megtéréséről. A gyerekek az előadása végén még hosszan kérdésekkel bombázták a férfit, aki ezzel zárta az előadását: „Mondj nemet a drogokra, mert nagyon könnyű belecsúszni, de kiszállni annál nehezebb.”

A zenészek sem maradtak ki a sportolásból. A Máltai SE játékosai a napi többórás edzés után minden nap örömfocira hívták a muzsikusokat. A sportegyesület játékosainak a hét folyamán erőnléti, technikai és taktikai edzéseket tartottak az edzők, és minden nap kétszer kaptak elméleti képzést. A videózással egybekötött elméleti anyagból vizsgáztak is. Emellett mindenki egyéni fejlesztésen és képzésen is részt vett, ahol az erősségeiket továbbfejlesztették és behozták az esetleges lemaradásaikat. A nyár végi edzőtábor az őszi szezonra való felkészülés része volt.


A táborban készült videó felvételeket megtekinthetik a Máltai Szimfónia Youtube csatornáján.