A támogatásra javasolt személyek és családok kiválasztásában az adott települések szociális szakemberei működtek közre, így a védőnői és családsegítő szolgálat, óvoda és iskolavezető, valamint az önkormányzat szociális területén dolgozók.
A támogatandó emberek részletes tájékoztatást kaptak a Szeretetszolgálat szociális szolgáltatásairól, valamint a TOP-5.1.1-es foglalkoztatási programról.
A foglalkoztatási program keretében ismertetésre kerültek a szakmát adó képzési lehetőségek, melyet megelőzött minden esetben egy felmérés az adott személy képzettségére, végzettségére vonatkozóan.
Örültek az új lehetőségeknek, hisz eddig nem adatott meg nekik, hogy szakmát szerezzenek, hiszen legtöbbjük 8. általános iskolai végzettséggel rendelkezett. Belátták, hogy egy OKJ-s bizonyítvánnyal, friss szakmával nagyobb eséllyel fordulhatnak a munkakeresés irányába.
Sokakat közülük a munkalehetőség is érdekelte; így számukra önéletrajz, motivációs levél megírását, állásinterjúra való felkészítést ajánlottuk fel.
Minden egyes beszélgetés végét egy szeretetcsomag átadása követte, mely tartós élelmiszert tartalmazott: liszt, cukor, étolaj, konzerv, rizs, tészta stb., mellyel célunk volt, hogy könnyebbé tegyük a nehéz helyzetben lévők sorsát. A csomagot mindenki nagy örömmel és hálás szívvel fogadta.

Több család életében már ez a kis élelmiszercsomag is nagy segítség, hisz sokféle sorssal ismerkedik meg az ember egy ilyen szolgálat során.


A Szeretetszolgálatnak egyik legfontosabb feladata, hogy észrevegye, hol van szükség a segítségre, és azzal segítse a rászorulókat, amire igazán szükségük van, meghallja ezeknek az embereknek a „néma” segélykiáltását.
A Bajai Csoport dolgozóinak igyekezetéért a köszönet ezeken az alkalmakon a sok hálás, örömteli és mosolygós arc volt egy-egy öleléssel megfűszerezve.
A települések közül Katymár, Bátmonostor, Nagybaracska, Vaskút, Madaras és Gara lakossága részesült támogatásban.