Budapesten idén 32. alkalommal rendezték meg a SPAR Budapest Maraton Fesztivált október 14-én és 15-én, amelyre összesen 31.920 nevezés érkezett, és  amelyen 81 ország 5400 külföldről érkezett futója vett részt. A rendezvény a szurkolókkal együtt közel százezer embert mozgatott meg. Az eseményen a Spar saját húsüzemének termékeit megkóstolva a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatták a résztvevők. A karitatív szervezet helyben felépített játszóterén a két nap során több ezer gyermek játszott, akik így megismerték a Szeretetszolgálat „Ide hozzuk a játszóteret!” programját. A programban a máltai mozgó játszóterek az ország több mint háromszáz legszegényebb településére viszik el a játék örömét, ahol nincs más lehetőség a közös játékra. A hétvége során a Szeretetszolgálat és az áruházlánc közös felhívására a résztvevők mesekönyveket gyűjtöttek, melyeket a máltai szervezet rászoruló családok gyermekeinek juttat el.

Klikkeljen a teljes galériáért:

 

A Szeretetszolgálat játszóterén a legtöbben a Máltai SE Teqball asztalát próbálták ki, valamint máltai lovagként és dámaként fényképezkedtek. A gyerekek máltai lovaggá válva kalandos társasjátékban vettek részt, foszforeszkáló kavicsot festettek, máltai pajzsot színeztek, miközben azt is megtudták, mit jelképez a nyolcágú kereszt, titkosírást fejtettek és csirkét pattintottak fazékba. A fajátékok és a társas játékok kellékei a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi Kreatív műhelyében készültek.

A Máltai SE színeiben öt versenyző indult a SPAR Budapest Maratonon: Pittner Gabriella maratoni távot futott, míg Batta Zsófia, Jakus Edina, Kovács Gábor és Németh Nándor a maratoni váltóban vettek részt. Jenkei Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa - a Vasas versenyzőjeként, de mezén a máltai pajzzsal - harmadikként ért célba a SPAR Budapest Maraton részeként rendezett magyar bajnokságon.