Augusztus 4-én hozták forgalomba a Karl Mikro-Sörfőzde Iniciale nevű sörét, mellyel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot kívánja támogatni a mecseknádasdi vállalkozás. Karl Ákos a sörfőzde tulajdonosa azt mondta, azért kereste fel az együttműködés lehetőségével a karitatív szervezet pécsi központját, mert megismerve programjait, úgy látta, nagyon hasonló értékeket képviselnek. „Számunkra nagyon fontos, hogy a helyi értékeket őrizzük, helyi munkaerőt alkalmazzunk, és amennyire lehet, helyi alapanyagokat használjunk fel termékeink elkészítésekor. Ezt a szemléletet látom megvalósulni például a Szeretetszolgálat Gyulajon zajló programjában is, mely szintén a helyi gazdaságot erősíti. Ezért döntöttünk úgy, hogy támogatni szeretnénk a szervezetet és hosszú távú együttműködésbe kezdünk.”- mondta a cégvezető és kiemelte, a máltai sör különlegessége, hogy hidegkomlózott vörös lager sör, egyedi íz világgal.

Az Iniciale megalkotásában a Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának munkatársai és önkéntesei is részt vettek. „Együtt dolgoztuk ki a sör receptúráját, amit rögtön meg is főztünk a sörfőzdében. Közösen adtuk a nevet és együtt alakítottuk ki az arculatot is.” – részletezte a folyamatot ifjabb Csonka Pál régióvezető.

A sörfőzde a minden eladott palack Iniciale sör után mintegy 150 forintot juttat a Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának. Az Iniciale megvásárolható Pécsett, Mecseknádasdon és Budapesten, a forgalmazók listája megtalálható a Karl Mikro-Sörfőzde oldalán.