Magánszemélyek adományaiból mintegy 20 raklapnyi használt cserép gyűlt össze a június 21-i jégveréssel kísért viharban megsérült megyaszói családi házak helyreállításhoz. Esetenként már 40 darab cserép kicserélése is megoldhatja a beázás problémáját, máshol 800 vagy 1200 cserépre is szükség lehet. A tetőfedő anyagot a Máltai Szeretetszolgálat szakemberei a település önkormányzatával egyeztetve 14 család számára osztották szét, segítve ezzel több egyedül élő idős ember és számos kisgyermekes család otthonának helyreállítását.

A legnagyobb károkat a palával fedett háztetők szenvedték a viharban, sok esetben a faszerkezet is meggyengült. Sok család döntött úgy, hogy nem vállalja a kockázatot, és nem palával fedi be újra a tetőt, hanem speciális lemezzel vagy cseréppel. Utóbbi anyag azonban jóval nehezebb, mint a pala, ezért több esetben a léceket, gerendákat is ki kell cserélni a házon, hogy elbírja az új borítást.

A képre kattintva megtekintheti az adományok kiosztásáról készült galériánkat. (Fotók: Kádár Lőrinc, Parák Eszter)

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tovább folytatja a gyűjtést a Megyaszón pusztító jégverésben megrongálódott házak helyreállítására és a károsult családok megsegítésére.

A rászoruló embereket a 1350-es adományvonalon hívásonként 250 forinttal támogathatják, a nagyobb összegű felajánlásokat pedig a www.adomanyozz.hu oldalon keresztül fogadja a Szeretetszolgálat. Nem pénzbeli adományok felajánlásával kapcsolatban (cserép, lemez, faanyag, szállítás, szakmunka, önkéntes szolgálat) további információkért kérjük, forduljanak a vészhelyzet-kezelési munkacsoporthoz az adomanyozz@maltai.huemail címen.