A Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja 2001 óta foglalkozik a kistérség kilenc településén élő fogyatékkal élő emberekkel. Előző központjukat évek során kinőtte a szolgáltat, ezért volt szükség arra, hogy új helyre költözzön.
A Szeretetszolgálat az önkormányzattól megkapta az egykori szőnyi idősek otthonát, amelyet a felújítások után birtokba vettek a napközibe járó fiatalok és gondozóik.

A házszentelésen Kántás Ágnes személyi segítő köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Koncz Hunor Attila református lelkész igés köszöntése után Bros Gergely plébános – a komáromi csoport lelki vezetője –megszentelte az intézményt. Az ünnepségen részt vett Molnár Attila polgármester, Kreft-Horváth Lóránt alpolgármester, valamint több vállalkozó is, akik az épület felújítását segítették.

„Tizennyolc foglalkoztatottal indultunk kezdetben, majd a számuk folyamatosan nőtt” – mondta el Szalai Gabriella intézményvezető. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézményének és a Sortárs Támogató Szolgálatának vezetője hozzátette: jelenleg a beíratottak harmincnégyen vannak, de a Fogyatékosok Nappali Intézményében napi szinten csak huszonöten lehetnek, ezért kérvényt kellett beadniuk a bővítésre. Az új otthon háromszor nagyobb a korábbinál, valamint egy hatalmas udvarral is rendelkezik. A felújítás során a szakemberek kialakítottak egy társalgót, ami több funkciót lát majd el, egy tornaszobát, valamint egy külön étkezőt is.

A szertartás után a megjelent vendégek megnézték a napközi mindennapi életéről készült filmeket. Szalai Gabriella intézményvezető visszatekintett arra, honnan indult a szolgálat, és milyen utat járt be addig, hogy ebbe az ingatlanba költözött. Horváth István csoportvezető felidézte az elmúlt tizenhat év legszebb pillanatait és Bondor Lajos régióvezető is köszöntő beszédet mondott.

A régióvezető oklevéllel köszönte meg a Támogatóknak a szolgálatnak nyújtott nagylelkű segítséget. Az intézménybe járó fogyatékkal élő fiatalok közül Simon Nikoletta verssel, Kósa Kornélia énekkel köszöntötte az ünnepségen résztvevőket.
Tonomár István, a Komáromi Csoport tagja pedig saját versét mondta el.

A házszentelés előtt hálaadó szentmisét mutattak be a szőnyi Nagyboldogasszony Templomban.