Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Biztos Kezdet Gyerekház - Somlószőlős

Biztos Kezdet Gyerekház - Somlószőlős

Bemutatkozás

A társadalmi kirekesztődés megelőzésének kulcsa a kora gyerekkori  fejlődés támogatása. Ennek érdekében hoztuk létre a Biztos Kezdet Gyerekházat Devecserben. Intézményünkben 0-3 év közötti óvodába még nem járó gyermekek és szüleik számára kínálunk szolgáltatásokat. Foglalkozásainknak köszönhetően a szociális hátrányokkal küzdő családok gyermekei nem maradnak el fejlettségben kortársaiktól, így nagyobb eséllyel állják meg helyüket az iskolában, többen szereznek szakmát és lesznek képesek elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

A Biztos Kezdet Gyerekházban a koragyermekkorra vonatkozó tudás és információk átadásával, a családokat és közösségeket megerősítő, partneri kapcsolatokra épülő szolgáltatások kezdeményezésével és szakmai támogatásával a program megalapozza a gyermekek későbbi sikeres beilleszkedését, és jelentősen csökkenti a kudarcok veszélyét.

Devecser, Iszkáz és Somlószőlős gyerekházai szoros együttműködésben állnak egymással. 

Minden munkanapon nyitva tartunk, a családok reggel 8.00 órától 14.00 óráig kereshetik fel a házat. 

Védőnő, családgondozó és gyermekpszichológus is rendszeresen látogatja az intézményt, valamint konduktor, mozgásfejlesztő szakember tart foglalkozásokat. A gyerekházi foglalkozások elsődleges célja a kisgyermekek értelmi-, érzelmi-, mozgás és beszédfejlesztése, tovább a szülő-gyerek kapcsolat erősítése. Szülők számára külön szervezünk klubtevékenységeket, valamint prevenciós előadásokat. A Biztos Kezdet Gyerekház fontos szerepet tölt be a közösségépítésben, ennek érdekében házban és a házon kívül is közösségi programokat szervezünk.

A szülők számára folyamatosan segítséget nyújtunk hivatalos ügyeik intézésében, lehetőséget adunk számukra, hogy használják a gyerekház számítógépét, az internetet, valamint a telefont.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 8483
Település: Somlószőlős
Cím: Kossuth utca 105.
Telefonszám:: +36309670597
Vezető: Csurgai Andrea
E-mail: