Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Barcsi Csoport

Barcsi Csoport

Bemutatkozás

A Barcsi Csoport 1995 óta látja el tevékenységét, 2017. évben taglétszáma 29 fő volt. Kiemelt feladatának tekínti a hátrányos helyzetű családok megsegítését, melynek érdekében a településen és a szomszéd falvakban is gyűjtöttek és osztottak adományokat: ruhaneműt, élelmiszert, bútort igény szerint. Heti rendszerességgel tartanak fogadóórákat, melyen lehetőség van az érkezett adományok átvételére és azok kiosztására is.  
Rendszeresen részt vesznek Barcs Város rendezvényein (Március 15.-én, Hősök napján, városnapon, augusztus 20.-án), játszóházi foglalkozásokat tartanak civil szervezetekkel közösen a gyerekeknek, a családi rendezvényeken pogácsával vagy zsíros kenyérrel vendégelik meg a résztvevőket. 
Minden évben bekapcsolódnak az országosan megszervezett Adni Öröm akcióba, melyben a helyi Spar áruház közreműködésével, és a vásárlók segítségével nagyobb mennyiségű élelmiszert gyűjtenek össze. Az összegyűjtött tartós élelmiszerből csomagokat állítanak össze, hogy a családok Karácsonyi készülődését megkönnyítsék.  
 
Jelentkezz te is önkéntesnek: https://maltai.hu/magyaronkentesseg
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 7570
Település: Barcs
Cím: Bem József u.
Telefonszám:: 06-70/459-1048
Vezető: László Jenőné