Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Aranysziget Időskorúak Otthona

Gondviselés Háza Aranysziget Időskorúak Otthona

Bemutatkozás

Az Aranysziget Időskorúak Otthon 1993-ban nyitotta meg kapuit idősek ápoló-gondozó otthonaként 184 fő ellátására. Az intézmény elhelyezkedése Csongrád város zöld övezetében, a város központjához közel, a Holt-Tisza közelségében található. Tágas, zöld park, pihenő padokkal biztosítják a kellemes külső környezetet. A belső környezet kényelmes, az életkornak megfelelően kialakított bútorokkal felszerelt. Az épület teljes körű akadálymentessége biztosított, rámpák, kapaszkodók könnyítik meg a mozgáskorlátozott ellátottak helyváltoztatását. Az intézmény önálló főzőkonyhával rendelkezik, az ebédlő két turnusban teszi lehetővé a lakók háromszori étkezését. Az osztályokon teakonyha és kis étkezők biztosítják a fenn étkező lakók kulturált ellátását, illetve lehetővé teszik az erre igényt tartó lakók számára az önálló sütés-főzés lehetőségét is. Az osztályokon kreatív foglalkozásokra és mentális gondozásra alkalmas helyiségek kerültek kialakításra. Nyitott könyvtár, kultúrterem, imaterem teszi komfortosabbá a lakók napi ellátását. A büfét és a fodrászatot vállalkozó működteti. Lakóinknak lehetősége van a látogatók kulturált körülmények közötti fogadására. A belső építész és lakberendező által kialakított színvilág teszi egyedivé az otthont. Ez elősegíti a tájékozódást és hangulatossá teszi a belső környezetet.

A szolgáltatás nyújtása során fokozott figyelmet fordítunk az ellátásban részesülők emberi és állampolgári jogainak maradéktalan biztosítására. Teljes körű ellátást nyújtunk az 1993.évi III. tv. 67.§ (1) bekezdésének megfelelően; az étkeztetés, szükség szerint ruházattal, illetve textíliával való ellátásáról, mentális gondozásáról, egészségügyi ellátásáról, lakhatásáról gondoskodunk. Az intézményben folyó szakápolási tevékenységgel több esetben eredményesen kezeltünk – főleg infúziós terápiával – olyan állapotú lakókat, akiknek ezzel a kórházi ápolását előztük meg. 

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Jelentkezni online a(z) https://onkentes.maltai.hu/ weboldalon keresztül, illetve személyesen az intézményvezetőnél lehet.

Gondviselés Háza Aranysziget Időskorúak Otthona
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6640
Település: Csongrád
Cím: Gyöngyvirág utca 7-9.
Telefonszám:: +36 63 484 664
Vezető: Majorné Marik Gyöngyi