Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Utcai Gondozó Szolgálat - Északi Csoport

Utcai Gondozó Szolgálat - Északi Csoport

Bemutatkozás

Ellátási terület: Budapest I., II. és XII. kerülete

Utcai Gondozó Szolgálataink fő feladata a közterületen élő hajléktalan emberek felkutatása, segítése, gondozása. Az ellátási területek folyamatos feltérképezése mellett fontos, hogy munkatársaink megfelelő tájékoztatást, információt nyújtanak a fedél nélküli embereknek minden, a hajléktalan embert érintő kérdéskörben: különféle ügyintézések, intézményi lehetőségek (melegedők, éjszakai menedékhelyek, átmeneti szállók, idősotthonok, stb.), mindemellett intézményi elhelyezéseiket szervezik és bonyolítják le. Az intézményi ellátást visszautasító hajléktalan emberek számára segítséget nyújtanak az utcai alapellátás keretei között, mentális és egészségi állapotuk folyamatos nyomon követésével. 

Utcai Gondozó Szolgálataink a terepmunka mellett a Feszty Árpád utcai irodában heti rendszerességgel ügyfélfogadás keretében szociális ügyintézést, segítő beszélgetést folytatnak. Havi rendszerességgel jogsegély szolgálatot és fodrászati szolgáltatást is biztosítunk az azt igénybevevő rászoruló embereknek.

Szolgálataink a téli időszakban krízisellátást végeznek: fokozott figyelemmel kísérik az utcán élők állapotát, lehetőség szerint intézményi ellátáshoz juttatják őket, de alapvető eszközök biztosításával (meleg ruha, takaró, forró tea, élelmiszer) életmentő tevékenységet is folytatnak. Folyamatos kapcsolatot tartanak a Diszpécser Szolgálat munkatársaival és intézkednek a beérkező utcai bejelentések által felmerülő krízishelyzetek megoldásában, elkerülésében.

Munkánk során törekszünk arra, hogy minden gondozottunk számára egyéni szükségleteik és egészségi állapotuk tekintetében megtaláljuk, és biztosítani tudjuk a megfelelő intézményi ellátást és az emberibb körülmények közti életet, végig szem előtt tartva hajléktalan életmódjuk elhagyásának lehetőségét.

Utcai Gondozó Szolgálat - Északi Csoport
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1013
Település: Budapest
Cím: Feszty Árpád utca 6-8.
Telefonszám:: 06-1/201-92-63
Vezető: Aba Botond Csaba
E-mail: krisztinavaros@maltai.hu