Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00032 Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszabőn

TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00032 Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszabőn

Bemutatkozás

Projekt azonosító száma TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00032
Kedvezményezett neve Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Projekt címe (elnevezése) Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszabőn

Megvalósítás helyszíne Tiszabő, Gátsor út 9. Hrsz 16
A támogatás összege 367 160 441 Ft
A támogatás mértéke (%-ban) 100
Konzorciumi partnerek(ek) neve: Tiszabő Községi Önkormányzat

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2020. év 06. hó 15. nap.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023. év 12. hó 31. nap.
A záró kifizetési igénylés benyújtásának határideje: 2024. év 01. hó 15. nap.

2023. november 14-én befejeződött az 28 férőhelyes új bölcsőde építése Tiszabőn. A Szatlóczki Solution Kft-vel közbeszerzés alapján kötött szerződést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület a kivitelezésre 2022. február 18-án. A munkaterületet 2022. február 24-én adták át a kivitelezőnek.

A kivitelezés során plusz munkák igénye merült fel, melyek pótmunkának minősülnek, ez alapján két alkalommal szerződésmódosításra került sor.

Új, 28 férőhelyes bölcsőde épült meg egy összesen 566,22 m2-es épületben. Megújuló energiaforrás, hőszivattyú került alkalmazásra, tűzivíztározó épült, vízfertőtlenítő-tisztító beépítése került, valamint melegítőkonyha került kialakításra. Eszközbeszerzés is történt, a bölcsődei szakértő által jóváhagyott lista szerint.

A településen bölcsőde eddig nem volt. Óvoda intézmény van, de azt bölcsődével bővíteni nem lehetett, illetve a telek bővítésére sem volt lehetőség. A szakemberekkel való egyeztetéseket követően az a döntés született, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő Fő utca 78. (17 hrsz) számú ingatlan mellett lévő másik két ingatlan (Fő utca 76. (18 hrsz) és a Gátsor út 9. (16 hrsz)) megvásárlásával kihasználatlan területeket hasznosítva kialakításra kerüljön ezen új építésű bölcsőde. Ingatlan összevonás után a megvalósítási helyszín: Gátsor út 9. (16 hrsz).

A bölcsőde épülete infrastrukturális szempontból most került komplex módon felépítésre, kialakításra, korábbi beruházási projektek keretében ugyanis nem volt biztosított forrás a megvalósításra, most is csak azért épülhet meg ezen új bölcsőde, mert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület segítséget nyújt a megvalósításban, fenntartásban, finanszírozásban, különben az önkormányzat saját erőből továbbra sem tudná megoldani. Költségeket tekintve az önkormányzathoz tartozó épület építésének és beszerzendő eszközök költségének kivételével minden egyéb költség az egyesületnél fog elszámolásra kerülni. Mivel új építésről beszélünk az épülettel kapcsolatosan minden a mai kornak és előírásnak megfelelően került kivitelezésre, vagyis az épület rendkívül kedvező energetikai jellemzőkkel rendelkezik (AA, vagyis Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb), mely miatt alacsony fajlagos fenntartási és karbantartási költséggel számolhatunk, ill. általánosan véve a legmodernebb építési megoldásokat tartalmazza.