Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00032 Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszabőn

TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00032 Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszabőn

Bemutatkozás

Projekt azonosító száma TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00032
Kedvezményezett neve Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Projekt címe (elnevezése) Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszabőn
Megvalósítás helyszíne Tiszabő, Fő út 76.; Tiszabő, Fő út 78.; Tiszabő, Gátsor út 9
A támogatás összege 367 160 441 Ft
A támogatás mértéke (%-ban) 100
Konzorciumi partnerek(ek) neve (ha van) TISZABŐ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT
A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2020. 06. 15.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022. 08. 31.
A záró kifizetési igénylés benyújtásának határideje: 2022. 11. 29.
 

A beruházás célja a Tiszabő Községi Önkormányzattal konzorciumban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület fenntartásával helyi bölcsőde jogszabályi előírásoknak megfelelő kialakítása (részben most vásárolt ingatlanon 28 összférőhelyes új építésű épületben), működtetése, fenntartása a településen bölcsődei férőhely nem léte miatt fel nem vett gyermekek számának csökkentése, javítva ezzel a kisgyermekes szülők elhelyezkedési esélyeit és hozzájárulva a munkavállalói mobilitás támogatásához. A településen bölcsőde jelenleg nincs, csupán óvoda intézménye található, amely bölcsődével történő bővítésére, illetve a telek bővítésére nincs lehetőség. A szakemberekkel való egyeztetéseket követően az a döntés született, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő Fő utca 78. (17 hrsz) számú ingatlan mellett lévő másik két ingatlan (Fő utca 76. (18 hrsz) és a Gátsor út 9. (16 hrsz)) megvásárlásával (elszámolásra kerül) kihasználatlan területeket hasznosítva kialakításra kerüljön ezen új építésű bölcsőde.
Megállapítható, hogy a bölcsődei épület fejlesztés szükségességét a jelenleg tapasztalható fennálló nevelési-gondozási feltételekben meglévő infrastrukturális hiányosságok, a korábbi fejlesztések hiánya indukálja.


A projekt segítségével korszerű, energiatakarékos, környezetbarát, gazdaságosan működtethető, törvényi, valamint az akadálymentesítési előírásoknak megfelelő, a bölcsődei ellátás minőségi színvonalát nagyban megnövelő új telephely jön létre, amely az EU szabályzatnak is megfelelő szolgáltatásokat tudja nyújtani a község lakosságának.
Az egyik azonosított probléma a nők szülés utáni munkaerő-piacra való visszatérését akadályozó kockázatok, az ellátórendszer hiányosságai, melynek megoldásaként a gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmények működtetése, bővítése szolgál. A fentiekben megfogalmazott megoldás célja, hogy az óvodás kort még el nem ért gyermekek részére olyan környezetet alakítsanak ki, ahol állandó, színvonalas ellátásban részesülhetnek. A település érintettjei részéről az alábbi kívánt eredmények fogalmazódtak meg: - Az bölcsődei csoport beindításával javul a munkába való visszatérés, ezáltal javul az anyagi helyzet, az egy főre eső jövedelmi szint. - Nagyobb lehet a gyermekvállalási kedv, ha rendelkezésre áll a bölcsőde, így nem kerül veszélybe a meglévő állás megtartása, illetve a munkába való visszatérés. - A rossz szociális körülmények között élő gyermekek korában részesülnek minőségi nappali ellátásban, mellyel mind egészségi állapotuk, mind mentális fejlődésük kedvezőbb irányt vesz.

TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00032 Bölcsődei férőhelyek kialakítása Tiszabőn
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 5232
Település: Tiszabő
Cím: Tiszabő, Fő út 78.
Telefonszám:: +36 30 948 9120
E-mail: