Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Fertőtlenítő Fürdő Állomás

Fertőtlenítő Fürdő Állomás

Bemutatkozás

Intézményünkben adományokat fogadunk: ruhanemű, bútor, könyv, dvd, működő háztartási eszközök, játék, cipő
Kérjük, hogy mindenből csak jóállapotút, amit még Ön is elfogadna. Leginkább az évszaknak megfelelő, öt évnél nem régebbi ruhákat, hibátlan állapotú, mosott fehérneműt, zoknit, takarót, hálózsákot, játékokat, könyveket, konyhai eszközöket és tisztálkodó szereket várunk. Érdemes előtte telefonálni az intézménybe.
Adományaikat köszönjük a rászorulók nevében.
 
A Máltai Szeretetszolgálat 2013. áprilisában újra megnyitotta a Gyáli úti fertőtlenítő állomást, amelyet korábban az ÁNTSZ működtetett, de 2012-ben bezárt. Az ide tervezett fejlesztésekkel az ellátás egy eddig hiányzó láncszemét szeretnék kialakítani.
 
Az állomás megszűnése jelentős nehézségeket okozott a hajléktalan embereket ellátó szervezeteknek, az intézmény újbóli megnyitásával a Máltai Szeretetszolgálat hiánypótló szerepet tölt be. A korábbi tapasztalatok alapján az utcákon élő hajléktalan emberek fele igénybe veszi a fürdő és fertőtlenítő szolgáltatásait, de a szállón lakók közül is sokan megfordulnak itt. Van, aki magától jön, van akit a krízisautó vagy a mentő hoz be. A fürdés és tisztálkodás mellett szükség esetén a fertőtlenítést és az élősködők irtását is elvégezzük, a fertőzött ruhát helyben tisztára cseréljük és megsemmisítjük.
 
A Fertőtlenítő Fürdető Állomás szolgáltatásai az ország egész területéről bárki igénybe veheti. Fontos, hogy ez a szolgáltatás nem közfürdő jellegű, vagyis kizárólag fertőtlenítés, illetve átvizsgálás céljából vehető igénybe.
 
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1097
Település: Budapest
Cím: Zombori utca 1.
Telefonszám:: 06-30-723-05-37
Vezető: Benedek Henriette
E-mail: benedek.henriette@maltai.hu