Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Szociális Alapszolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézmény - Óbuda

Gondviselés Háza Szociális Alapszolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézmény - Óbuda

Bemutatkozás

Intézményünk integrált formában biztosítja az alábbi szociális alapellátáshoz tartozó ellátási formákat:

Bp. 1039 Kelta u. 5. székhelyen: szociális étkeztetés,  idősek nappali ellátása

Bp. 1033 Miklós u. 32. telephelyen: házi segítségnyújtás és jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátást biztosítja.

 
Otthoni és nappali intézményi ellátást nyújtunk időskorű emberek számára 1994 óta. 
 
Házi segítségnyújtás szolgáltatásunkat azon időskorú személyeknek nyújtjuk, akik egészségi állapotuk miatt az önálló életvitellel kapcsolatos feladataikhoz segítséget igényelnek. Az ellátást a szükségleteiknek megfelelően biztosítjuk: háztartási tevékenységben közreműködés vállalunk ( vásárlás, mosogatás), személyi és lakókörnyezeti higiénia megtartásában segítünk, támogatjuk az egészségi és fizikai állapotuk javítását, szinten tartását, segítünk a veszélyhelyzetek elhárításában, valamint mentális támogatást nyújtunk, segítjük a családi- és környezeti kapcsolatok ápolását, az ügyintézést, és informát nyújtunk a legfontosabb szociális szolgáltatásokról. Az ellátás díjának megállapítására a jelentkezéskor kerül sor.
 
A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezette be Magyarországon. Az otthonukban élő időseknek nyújtunk a nap 24 órájában biztonságot és állandó szakszerű felügyeletet a különböző vészhelyzetek kiküszöbölésére. Az ellátás folyamatos készenléti rendszerben működik. Segélyhívás esetén az ügyeletes gondozó haladéktalanul megjelenik a helyszínen, a felmerült probléma megoldása érdekében azonnal intézkedik, szükség esetén egészségügyi ellátást kezdeményez – orvosi ügyelet, mentőszolgálat értesítése. A szolgáltatás térítési díja az ellátott jövedelmének egy százaléka sávos térítési díj megállapítással.
 
Az idősek napkzözi klubja az otthonukban önmagukat még ellátni képes idősek számára nyújt lehetőséget napközbeni tartózkodásra. Az ellátás hozzájárul ahhoz, hogy a klubba járó időseink megőrizzék társadalmi és társas kapcsolataikat, fizikai és szellemi aktivitásukat.
 
A klub tagjainak érdeklődési köréhez illeszkedő programokat kínálunk: zenés és irodalmi műsorok, zenehallgatás, videó és diavetítés, helyi könyvtár használat, heti és havi folyóiratok, egyéb kulturális programok. Továbbá életmód és életvezetési tanácsadással segítünk, rendszeres torna, vérnyomás- és vércukor ellenőrzés van intézményünkben. Segítjük az ügyintézést: információkat, nyomtatványokat biztosítunk, segítünk a kitöltéskor, valamint támogatjuk az érdekérvényesítésüket. Tisztálkodási és mosási lehetőséget adunk. Az ellátás térítésmentes.
 
Nyitva tartás: munkanapokon 8:00 – 16:00
 
Szociális konyhánk 1991 óta működik Békásmegyeren, ahol a kerületben élő alacsony jövedelmű embereknek biztosít napi egyszeri meleg ételt.  Nagyrészt idősek és sokgyerekes családok veszik igénybe a konyha szolgáltatásait, de munkanélkülieket is támogatunk. Naponta 100 adag ételt osztunk szét.

 

Konyhánk munkanapokon működik, az ebédet beszállító partnerünk szállítja, büszkék vagyunk ételeink házias ízére. Szolgáltatásunkért térítési díjat kell fizetni, melynek összege jövedelemfüggő, mértékéről az Intézményvezető ad tájékoztatást. Jelenleg a legmagasabb díj 450Ft/adag. Étkezés igénylése az Intézményvezetőnél írásbeli kérelemre történik. A várólistán lévők értesítést kapnak a bekerülés időpontjáról. 

 
Gondviselés Háza Szociális Alapszolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézmény - Óbuda
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1039
Település: Budapest
Cím: Kelta utca 5.
Telefonszám:: 06-1/368-94-84/132
Vezető: Dr. Schmidt Ágnes
E-mail: kelta@maltai.hu