Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai Tanoda Erken

Máltai Tanoda Erken

Bemutatkozás

2018.07.31-én zárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület fenntartása alatt működő EFOP-3.3.1-15-2015-00611 azonosítószámú „Máltai Tanoda Erken” című projektje.
A helyi általános iskola 25 tanulójának humán, reál és fejlesztő pedagógusok segítettek a lemaradásokat pótolni délutáni foglalkozások keretében. Ezen kívül IT mentor és két mentorunk segítette a pedagógusok és a gyerekek munkáját. A foglalkozások nem „csak” a direkt tanulásról szóltak, a gyermekek a kézműves foglalkozások alkalmával fejleszthették kézügyességüket, társas készségeiket, valamint fontos szerepet kapott az egészséges életmódra nevelés is. A foglalkozások alkalmával erősödött önbizalmuk is, mivel a feladat végrehajtások során könnyen sikerélményhez juthattak.
A tanoda program nem lenne eredményes a szülők, testvérek aktív bevonása, részvétele nélkül, erre kiváló alkalmat adtak a Nyitott tanodai programok: családi nap, közös Mikulás ünnep, karácsonyi előkészületek, sportrendezvények.
Nagy sikerű elemei voltak a projektnek a tanodán kívüli programok, melynek keretében sokat kirándultunk, kimozdultunk a megszokott környezetünkből. Ezeknek a programoknak a szórakozáson kívül fontos szerepe volt, hogy egy más, inger gazdag környezetbe kerülve stimuláljuk tudás utáni vágyukat.
A projekt 15 hónapot ölelt fel, ami önmagában kevés ahhoz, hogy gyökeres változásokat hozzon, de elég ahhoz, hogy lássuk, a jövőben is ez az az út, amin haladnunk kell tovább. A rövid idő ellenére elkönyvelt sikerek záloga volt a jó együttműködés a helyi szakemberekkel, közösségekkel, a helyi Általános Iskolával, az Önkormányzattal és az Erki Nemzetiségi Önkormányzattal.

Máltai Tanoda Erken
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 3295
Település: Erk
Cím: Fő tér 1.
Telefonszám:: 06-30-1931117
Vezető: Tóth Tímea
E-mail: toth.timea@maltai.hu