Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Csilla Háza Páty Integrált Intézmény – támogató szolgáltatás

Bemutatkozás

 Páty és Páty környéki településeken, az ellátottakkal kötött egyéni megállapodások alapján biztosítjuk a szolgáltatást. 

Szolgálatunk tartósan beteg és/vagy fogyatékkal élő embertársainkat segíti, önálló életvitelüket elősegítő, a mindennapi szükségleteik kielégítését célzó, személyes közreműködés által megvalósuló szolgáltatással. A támogató szolgáltatás célja a fogyatékos személyek lakókörnyezetében történő ellátása, elsősorban a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése, valamint életvitelük önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása.


A személyi segítés személyre szabottan, tervszerűen történik, a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működési feltételeiről szóló 1/2000. (I.7.) SzCsM rendelet alapján. A szolgálat munkatársai a hétköznapok során felmerülő problémák megoldását hivatottak elősegíteni az alábbi szolgáltatási elemekkel: tanácsadás, esetkezelés, gondozás, háztartási, illetve háztartást pótló segítségnyújtás, szállítás, felügyelet, készségfejlesztés, gyógypedagógiai segítségnyújtás.  

Munkánk során hozzásegítjük ügyfeleinket a társadalmi életben való teljesebb körű részvételhez, az önálló munkavégzéshez, a szociális és egészségügyi ellátások igénybe vételéhez, a kulturális és sport rendezvényeken való részvételhez, hogy teljesebb életet élhessenek a hozzánk forduló rászoruló emberek.