Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Játszóház és Sportpark - Orosháza

Játszóház és Sportpark - Orosháza

Bemutatkozás

„Játszva megelőzni!” program célkitűzései

Bárki mindenki számára nyitva vannak kapuink, de elsődlegesen az alacsony életszínvonalú, bármilyen értelemben hátrányt szenvedő családokat várjuk: számukra a minőségi szabadidő-eltöltés lehetőségét biztosítjuk rendszeres programokkal, igényekhez igazodó készségfejlesztő foglalkozásokkal, rendezvényekkel, táborokkal. Hiszünk abban, hogy a nehéz sorsú gyerekek, csellengők, ki- és lemaradók esetében a játékon keresztül jutunk el olyan élményekhez, hétköznapi csodákhoz, amelyek „útravalóul” szolgálnak, és reményeink szerint esélyt is teremtenek a megküzdésre, továbblépésre. 

„Játszva megelőzni!” program elemei

  • Korszerű, védett család- és gyermekbarát közösségi tér (játszótér és szervesen hozzá tartozó közösségi ház) működtetése minden olyan család számára, akik nem tudnak a közvetlen lakókörnyezetükben a gyermekeiknek más aktív és tartalmas, életkori sajátosságokhoz is igazodó szabadidő-eltöltést biztosítani. 
  • A nagyvárosokban megjelenő magánjellegű játszóházakhoz képest a védett, igényes környezetben zajló szabadidő-eltöltését ingyenesen biztosítjuk.
  • Változatos lehetőségeket kínálunk az önfeledt játékra és a közösségi kapcsolatok építésére egy biztonságos (karbantartott, ellenőrzött, felügyelt), higiénikus, kreativitást ösztönző (készségfejlesztő játékeszközökkel felszerelt), szocializációt támogató környezetben.
  • Folyamatosan lehetőséget teremtünk az önkéntes közösségi szerepvállalásra. 

 

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Egész évben várjuk önkénteseinket 16 éves kortól. Jelentkezni online a(z) https://onkentes.maltai.hu/ weboldalon keresztül, illetve személyesen az intézményvezetőnél lehet.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 5900
Település: Orosháza
Cím: Tas u. 1/a.
Vezető: Frankó Attila