Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Mohácsi Csoport

Mohácsi Csoport

Bemutatkozás

A 2016-ban alakult csoport jelenleg 54 taggal működik, fő céljuk a rászorulók támogatása, elsősorban élelmiszer, ruha és bútoradományokkal.  Fontosnak tartják a különböző közösségi alkalmakon való megjelenést, ahol főznek és gyerekprogramokat biztosítanak.
Telephelyükön heti rendszerességgel, 10-50 km-es körzetben található falvakban havonta tartanak ruha és egyéb használati tárgy osztást. 2017-ben 17 faluba vittek adományt. Krízis helyzetben lévő családoknak vittek házhoz élelmiszert, tűzifát, bútort, háztartási eszközöket, vagy amire épp szükség volt. Cipős doboz akcióban 530 családnak jutott adomány, ebből 300 Mohácsra, 230 db 15 faluba került. Rendszeresen támogatják a mohácsi kórházat nagy mennyiségű ágyneművel, takaróval, függönnyel; a gyerekosztályt játékokkal. Játék adományt jutattak el még a Meixner Iskolának, a Gyermekotthonnak és két óvodának is. A Pándy Otthonnak bútorokat, a Hajléktalanszállónak élelmiszert vittek. Népszerű gyógyáaszati segédeszköz és jelmez kölcsönzési lehetőségük is. 
A Meixner Iskola 5 értelmi fogyatékos tanulója vállalta a csoport telephelyén lévő udvar rendbentartását (pl fűnyírás), segítenek a piaci ruhaosztás munkálataiba is. A Pándy Otthon fogyatékos fiataljai pl. a könyvek szállításában segédkeztek. 
Jövőbeli céljaik: Újabb falvakban is megoldani a rászorulók részére a ruhaosztásokat. A beérkezett nagy mennyiségű könyvadomány egy részéből a Csángóföldön egy új könyvtár létrehozása, kézműves foglalkozások szervezése a ki nem osztott ruhák anyagának felhasználásával.
 
Nyitvatartás: Hétköznaponként 10-12 óra
 
Jelentkezz te is önkéntesnek: https://maltai.hu/magyaronkentesseg

 

Mohácsi Csoport
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 7700
Település: Mohács
Cím: Korsós u. 27.
Telefonszám:: 06 30 325-8593
Vezető: Faludi Sándorné
E-mail: faludi.klara@maltai.hu