Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Elismerést és feladatot is kaptak szíriai kinevezésükkel a Szeretetszolgálat vezetői

2022-12-07 00:00:00

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közel-Keleten végzett munkáját elismerve a szíriai Caritas elnöki főtanácsadójának nevezték ki Győri-Dani Lajost, a Szeretetszolgálat ügyvezető alelnökét, és Solymári Dánielt, a szervezet nemzetközi vezetőjét.

 

"A zene hidakat épít"

2022-12-06 00:00:00

A Közös hang programban résztvevő Máltai Szimfónia-növendékek és mentortanáraik kíséretével egyedülálló feldolgozásban, lovári, angol és magyar nyelven hallható a Csendes éj. A december 6-án megjelent videoklipben Lakatos Mónika, Nótár Mary, Takács Nikolas és a Szent Efrém Férfikar adja elő a klasszikus ünnepi dal átdolgozását.

 

 

#egyajándék | Segítsünk együtt, hogy mindenki kapjon egy ajándékot!

2022-12-05 07:04:46

A Vodafone karácsonyi ajándékgyűjtő kampánya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésével idén a hátrányos helyzetű, rászoruló gyermekek karácsonyi meglepetését tűzte ki céljául. A vállalat és a karitatív szervezet arra törekszik, hogy minél több nehéz sorsú kisgyerek arcára kerüljön mosoly december 24-én, így arra kérnek mindenkit, hogy a karácsonyi bevásárlás során gondoljon azokra is, akiknek ez a nap sajnos nem különbözik a többitől. Arra bíztatnak mindenkit, hogy egy új, bontatlan ajándékkal lepjen meg egy hátrányos helyzetű, igazi karácsonyi ajándékban csak titkon reménykedő kisgyermeket.

 

Kelemen és a sebváltó – Könyvbemutató a Szatmár utcai családok átmeneti otthonában

2022-12-03 14:55:22

A Máltai Szeretetszolgálat családok átmeneti otthonában mutatták be Király Eszter újságíró, a Szeretetszolgálat munkatársának mesekönyvét. A Kelemen és a sebváltó című elbeszélő költeményt Kuzmányi István, az Új Ember Kiadó vezetője ismertette és Pindroch Csaba színművész olvasott fel részleteket az otthonban élő gyerekeknek, akik az esemény végén ajándékként megkapták a könyv egy-egy példányát. Kispolski Kelemen meséje egy csodával határos fejlődéstörténet, melyben a főhős, az ütött-kopott „kispolák” tűzpiros Ferrarivá szeretne válni, de a kalandok során sokkal többet kap, mint amiről álmodott és még annál is többet ad másoknak.

 

Nemzetközi máltai találkozó volt Kárpátalján

2022-12-03 00:00:00

A Máltai Lovagrend nemzetközi küldöttségét ŐE. Fra’ Alessandro de Franciscis nagyispotályos vezette. A találkozón részt vett a rend magyarországi nagykövete, a német, lengyel, román és magyar nemzeti szövetségek elnökei, a Malteser International főtitkára, az ukrajnai nagykövetségi tanácsos, a Malteser Ukraine elnöke, a Malteser Ivano-Frankivszk és a Beregszász Járási Máltai Szeretetszolgálat elnökei. A Magyar Máltai Szeretetszolgálatot Szabján Imre, a szervezet Vészhelyzetkezelési munkacsoportjának vezetője képviselte. A Magyar Máltai Lovagok Szövetségének beszámolóját közöljük.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább