Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza - Időskorúak Otthona Hegyfalu

Gondviselés Háza - Időskorúak Otthona Hegyfalu

Bemutatkozás

Intézményünk Hegyfalun, nyugalmas, barátságos környezetben helyezkedik el. Az otthon a község központjában található, így tömegközlekedéssel is jól megközelíthető.

Az intézmény 2002 óta működik idősek otthonaként, és biztosítja 140 fő időskorú teljeskörű ellátását, ápolását, gondozását.  Az ellátottak elhelyezését többségében 4 ágyas lakószobákban tudjuk biztosítani. Az otthon két épületegyüttesből áll, és három gondozási egységre tagolódik. Mindhárom részleghez tartozik egy fedett terasz, mely lehetővé teszi, hogy a mozgásukban korlátozott lakóink is könnyen ki tudjanak menni a szabadba. Az épületeket egy 10 hektáros természetvédelmi park öleli körül, mely egész évben kellemes pihenőhelyet biztosít. A minden évszakban csodaszép park testnek és léleknek egyaránt felüdülést jelent, botanikai ritkaságait, különleges fáit a látogatók is megcsodálják.

Az akadálymentes közlekedés minden gondozási egység között biztosított. A két épületet egy üvegfolyosó köti össze. A kastély és a pavilon épületben egy-egy lift segíti a közlekedést. Lakóink biztonságát szolgálják a kültéri térfigyelő kamerák, melyeket az intézmény négy pontján helyeztünk el.

A kastély épületben alakítottunk ki egy 20 fős demens részleget, ahol a fokozott felügyeletre szoruló demens lakóinknak nyújtunk teljeskörű ellátást.

Közösségi helységeink – a társalgók, étkezők, imaterem, díszterem – lehetőséget biztosítanak a kötetlen együttlétre, valamint a csoportos foglalkozások helyszíneként szolgálnak. Lakóink kulturált körülmények között fogadhatják látogatóikat, erre a célra az egyéni beszélgető helységeket is igénybe tudják venni.

Saját főzőkonyhával rendelkezünk, ahol az egészséges táplálkozás mellett figyelmet fordítunk az idősek által kedvelt ételek elkészítésére is.

Egészségügyi ellátás keretében az intézmény biztosítja jogszabályi előírásoknak megfelelően az orvos által felírt gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, valamint a kórházi kivizsgálásokra, rendelésekre történő eljutást. Az intézményben jól felszerelt orvosi szoba is található. Háziorvos, pszichiáter szakorvos, sebész szakorvos, gyógytornász segíti a lakók ellátását.

Az idősek számára nemcsak fizikai és egészségügyi ellátást biztosítunk, hanem pszichés gondozást, valamint a szabadidő hasznos eltöltéséhez szervezett programokat és foglalkozásokat is.

Az ellátás igényléséhez szükséges dokumentomok (kattintással letölthető) :

Kérelem

Tájékoztató kérelemhez

 

 

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Parkgondozás, lakók foglalkoztatásában való részvétel, konyhai, mosodai tevékenység - az aktuális járványhelyzetnek megfelelően.

 

Gondviselés Háza - Időskorúak Otthona Hegyfalu
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 9631
Település: Hegyfalu
Cím: Kossuth Lajos utca 2.
Telefonszám:: 0695/340-180
Vezető: Kiss Anita
E-mail: hegyfalu@maltai.hu