Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Nők a munka világában, Heves megyében - EFOP-1.2.9-17-2017-00046

Nők a munka világában, Heves megyében - EFOP-1.2.9-17-2017-00046

Bemutatkozás

Projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00046
Kedvezményezettek neve:
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: „Nők a munka világában, Heves megyében”
Megvalósítás (fő)helyszíne: 3300, Eger, Hadnagy utca 6.
A projekt azonosító száma, EFOP-1.2.9-17-2017-00046
A szerződött támogatás összege: 198.360.148 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.03.31

 

A „Nők a munka világában Heves megyében” projekt arra épül, hogy létrehozzon egy jól működő Család-és Karrier Pontot egri székhellyel.  

A tevékenységek Heves megye településein, elsősorban Egerben, de kiemelt figyelmet szentelünk a dél-hevesi térségben élő hátrányos helyzetű nőknek és családjaiknak.

Az EFOP 1.2.9-17 konstrukció célkitűzéseivel összhangban a projekt célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, valamint a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel, különösen az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítésével.

A projekt a munkaképes korú nők foglalkoztatottságának növelését tűzte ki célul, a munkanélküliség és az inaktívak arányának csökkentésével, a foglalkoztathatóság javításával, valamint a munkába állás és munkában maradás megkönnyítésével. A munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalát egyaránt erősíti a térségi munkaerőpiac releváns szereplői közötti együttműködés kialakítása és tartalmi elemeinek bővítése, amely a tervezett projekt tevékenységei közé tartozik.

 Az együttműködés hozzájárulhat a munkaerő kínálatot alakító képzések tartalmi és minőségi jellemzőinek javításához, a helyi gazdaság erősítéséhez, a térségi foglalkoztatók együttműködéséhez és a foglakoztatási helyzetet javító szabályozási és egyéb intézkedések, változtatási igények kialakításához.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az utóbbi években a legégetőbb társadalmi problémákra konkrét szerepvállaláson alapuló, újszerű kezdeményezésekkel keresi a választ. Így jöttek létre a cigánytele-peket, leszakadó közösségeket segítő integrációs programok, és a nyomor felszámolására irányuló modellkísérletek.  Ezen feladatok összefogására a szervezeten belül önálló részként működő „Modell-programok” legfontosabb missziója a társadalom megszólítása, az emberek bevonása a segítő programokba, folyamatokba. Az MMSZ „Modellprogramok” égisze alatt működő "Jelenlét" programok a legalapvetőbb segítő tevékenységek összessége, mely segítségeket elsősorban telepi körülmények között, mélyszegénységben élők számára nyújtja a szervezet. A nyomortelepeken és cigánytelepeken aktív jelenlétre épülő, sorsközösség vállaláson alapuló szociális és közösségi munka a társadalom peremére szorult emberekért indult.

A projekt fő céljai mellett nagy hangsúlyt kívánunk fordítani a „láthatatlan munkát” végző, családtagjaikat gondozó és ellátó nők személyes, szociális, mentális, jogi és igény szerint pszichológiai segítségnyújtására.

A projekthez kapcsolódó weboldal: csalad.hkik.hu

 

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Szeretettel várjuk azon fiatal és kevésbé fiatal önkénteskedni vágyó, tenni akaró empatikus, és a  megszerzett tudását életszerű helyzetekbe áthelyezni képes szakemberek, illetve vállalkozó kedvű laikus személyek jelenkezését, akik megértéssel, szeretettel és értő figyelemmel tudnak odafordulni a nehezebb életkörülményekhez szokott embertársainkhoz.  

 

Nők a munka világában, Heves megyében - EFOP-1.2.9-17-2017-00046
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1125
Település: Budapest
Cím: Szarvas Gábor út 58-60.
Telefonszám:: +36305803038
E-mail: nyiri.noemi@maltai.hu