Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Dunaföldvári Csoport

Dunaföldvári Csoport

Bemutatkozás

A Dunaföldvári Csoport 1997 óta működik. Fő tevékenysége a városban végzett közösségépítő, szervező tevékenység, mely a facebook segítségével nagy nyilvánosságot kap, ahol lelekesen tájékoztatnak eseményeikről. 
Élelmiszer és ruha adományok gyűjtésén és osztásán túl, adományokkal támogatják a rászoruló családokat az iskolakezdéskor, tüzifát osztanak, egészségnapot szerveznek. Részt vesznek a Spár Adni öröm akciójában is minden évben. Támogató Szolgálattal segítik Dunaföldvár Város Önkormányzatát, Bölcske és Madocsa Község Önkormányzatát. Személyi segítő szolgálatot működtetenek, információnyűjtást, tanácsadást végeznek. Minden évben megszervezik a jótékonysági Erzsébet bált, segítik a Dunaföldvári Ördögszekér Táncegyesületet a "Földvári lakodalm"  hagyományörző rendezvény lebonyolításában, részt vesznek a szüreti fesztiválon.
A Dévai Szent Ferenc gyermekotthonokkal és Böjte Csabával az ismeretség és a kapcsolat már nem új keletű. Évek óta segítik az otthonokat, és részt vesznek a "Mikulástúrán", ahol országos gyűjtés eredményeképpen 2500 gyermek kap mikuláscsomagot és minden otthonba jut élelmiszer is. Az együttműködés keretében vendégül láttak már a dévai otthonból érkezett gyerekeket is.
A csoport segítséget nyújt az 1Úton nemzetközi zarándoklaton is, mely Dunaföldvárt is érinti, és a nemzetközi zarándoknapon, augusztus 26-án tartanak a Mária Út teljes szakaszán.
 
Jelentkezz te is önkéntesnek: https://maltai.hu/magyaronkentesseg
Dunaföldvári Csoport
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 7020
Település: Dunaföldvár
Cím: Duna utca 11
Telefonszám:: 06-30/298-7229
Vezető: Jákli Viktor
Számlaszám: 11784009-20200861
E-mail: jakli.viktor@maltai.hu