Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Civil pezsgés Győrben TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01649

Bemutatkozás

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01649

Kedvezményezett neve: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Projekt címe (elnevezése): Civil pezsgés Győrben

Megvalósítás helyszíne: 9024 Győr, Szent Imre út 70.

A támogatás összege: 8 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. május 31.

Konzorciumi partnerek(ek) neve (ha van): -

A projekt megvalósításának kezdete: 2021. április 1.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022. május 31.

Melyik alap támogatja? ESZA

 

Projekt leírása – 2000-5000 karakter (lehet több)

A Civil pezsgés Győrben projekt célja a győri civil szerveződések összefogásának, összetartásának megteremtése – és önkéntes bázis menedzselése közösségi kezdeményezésekhez. A civil közösségek közti együttműködéseken keresztül a közösségi tudások közti szinergiák érvényre juttatása. Az önkéntes bázis- és a civil összefogás erejéből a nehéz helyzetben lévő társadalmi rétegek közösségi akciókkal és -foglalkozásokkal történő támogatása.

A projekt egyik célja a Győr városában működő már bejegyzett, vagy még nem formalizált civil közösségek napvilágra hozatala, a figyelem középpontjába helyezése egy olyan új, eddig még nem létező virtuális térben, a gyoriszabadidovasar.hu weboldalon, ahol az eleddig izoláltan működő szerveződések egymással kapcsolatba léphetnek, megismerhetik egymást és a szinergiák kölcsönös kihasználásával kreatív erejük erősödik. A projekt másik célja az eddig passzív lakosság, továbbá középiskolai tanulók és egyetemi hallgatók bevonása a közösségi életbe - önkéntesként. Egyfajta „civil étlap” felkínálása számukra, ahol az éppen rendelkezésre álló szabadidejük és érdeklődési körük keresztmetszetében, egyedi értékességüket a közösség számára ajánlhassák fel, kedvükre válogathassanak a civil szerveződések között, és dönthessenek, hogy egyedi értékességüket melyik civil kezdeményezésnek ajándékozzák oda.

A frissen aktivizált önkénteseket környezettudatos- illetve érzékenyítő programokba azonnal be is vonjuk. „Összetartás” élményszerző rendezvényeken segítésre hívjuk őket, ahol fogyatékossággal élők és épek együtt szereznek sport, kreatív és művészeti élményeket. Hulladékgyűjtő közösségi akciókat szervezünk, ahol a család apraja- nagyja együtt tehet a környezetünk tisztaságáért. Az önkéntes életre közösségi akciókon készítjük fel őket. A projekt további célja mindazon családok letelepedésének segítése, akik az ország távoli pontjairól érkeznek. A közösségi kreatív foglalkozások és az otthonos, családias légkör reményeink szerint rövid időn belül igazi „győriekké” avatja az itt letelepedőket, és felerősödik győri identitástudatuk. A Civil pezsgés Győrben célcsoportjai: Helyi civil szerveződések. Fogyatékossággal élő hozzátartozót gondozó családok. Kisgyermeket nevelő betelepült családok, elsősorban az édesanyák. Önkéntes szolgálatra nyitott helyi lakosok, középiskolai tanulók és egyetemi hallgatók, akik vagy belső indíttatásból vagy az miatt, mert most ez „trendi”, hajlandóak önkéntesen tenni a lokális kezdeményezések megerősödéséért.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 9024
Település: Győr
Cím: Szent Imre út 70.
Telefonszám:: +36 30 833 9184
Vezető: Családi kör/ Varga Zsuzsanna
E-mail: csaladi.kor@maltai.hu