„A tanévkezdés sok család számára jelentős teher, nagyobb családok esetében a szükséges kiadások akár több tízezer forintot is jelenthetnek minden évben. Az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi láncként fontosnak tarjuk, hogy igyekezzünk kézzelfogható segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű embereknek, akiknek az iskolára való felkészülés sok esetben megoldhatatlan terhet jelent. Ebben stratégiai partnerünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amellyel közösen immár negyedik éve, az iskolakezdés előtt megszervezzük az Adni Öröm! tanszergyűjtő akciót, amelynek sikerességéért hatalmas köszönet illeti a vásárlóinkat, akik a felajánlott tanszerekkel több ezer nehéz sorsú család számára adnak kézzelfogható támogatást a szeptemberi iskolakezdéshez” - ismertette Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

„Az iskolakezdés a legszegényebb családok számára megterhelő időszak, a tanszerek beszerzése sokaknál nem tervezett kiadásokkal jár együtt, gyakran nem is sikerül mindent beszerezni, ami az iskolától kapott listán szerepel.  Fontos, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek ne hiányos felszereléssel kezdjék a tanévet, legyen adott minden feltétel a tanuláshoz. Azért tartjuk nagy lehetőségnek a SPAR Magyarországgal közös tanszergyűjtést, mert a legszegényebb családok gyermekei új eszközöket kaphatnak, ami sokuknak emlékezetes élmény lehet” – ismertette Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

A Szeretetszolgálat önkéntesei 2024. augusztus 21. és 24. között gyűjtik az ország valamennyi INTERSPAR áruházában a felajánlásokat. A vásárlók a hipermarketekben megvásárolt tanszereket – ceruzákat, tollakat, színesceruza-készleteket, füzetcsomagokat, tolltartókat, rajzkészletet, iskolatáskát, tornazsákot és az iskolában használatos egyéb eszközöket - a kasszazóna után adhatják át a civil szervezet önkénteseinek. Az összegyűjtött adományokat a Szeretetszolgálat helyi raktáraiba, irodáiba viszik, ahol összekészítik az iskolatáskákat, illetve a tanszercsomagokat. A helyi munkatársak ismerik a környékükön élők családokat - ennek megfelelően állítják össze a csomagokat, és még a tanév kezdete előtt eljuttatják hozzájuk a tanszereket.

A kampány másik ágán 2024. július 29. és szeptember 1. között a SPAR online shopban, valamint az INTERSPAR áruházakban megvásárolt 500, 1500, 3000, 5000 és 10 000 forintos címletű adománykártyákkal is segíthetnek a vásárlók. Az itt felajánlott összeget tanszerekre váltja a Szeretetszolgálat, és ezeket szintén eljuttatják a rászoruló családok iskolás gyermekeihez.

A felajánlások egy részét az év során osztják ki olyan gyerekeknek, akik az elhasználódott felszerelésük helyett nem tudnak újakat beszerezni. A Szeretetszolgálat általános iskoláiba járó gyerekek 95%-a halmozottan hátrányos helyzetű, van, ahol a tanszereket haza sem viszik, hanem az iskolákban tárolják, és a tanárok az intézmény készletéből pótolják az elkopott darabokat.

Az adománygyűjtés részletei a www.adniorom.hu weboldalon érhetőek el.