A legjobb projekteket az egyes területek tudományos szaktekintélyeiből álló bizottság választja ki, illetve a közönségnek is van lehetősége közönségdíjat odaítélni kedvenc döntősének. A közönségszavazás szeptember 2-án kezdődik a Regiostars oldalán. A győzteseket a REGIOSTARS díjátadó ünnepségén, október 9-én hirdetik ki a Brüsszelben rendezett 22. Európai Régiók és Városok Európai Hete keretében.

A Naszlady Attila Egészségfejlesztési Programról:

Az ország 300 legszegényebb településének felemelését célzó Felzárkózó települések program keretében, a Naszlady Attila Egészségfejlesztési Program részeként telemedicina szolgáltatáson alapuló hibrid orvosi ellátást indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A mozgó rendelőkben egészségügyi asszisztensek érkeznek a településekre, míg az orvos a legmodernebb műszerekkel, többfunkciós videoplatform segítségével távolról vizsgálja meg a pácienseket. Így a telemedicinális ellátás a lakóhelyhez közel nyújt egészségügyi ellátást, éppen ott, ahol a legnagyobbak a hiányosságok. A rendszer az orvosi szaktudást viszi helybe, valós ellátást nyújt, miközben időt és utazást takarít meg mind az orvos, mind a beteg számára.

Bővebben: https://maltai.hu/cikk/hir/4829

A Naszlady Attila Egészségfejlesztési Program Európai Uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg. Az EFOP-2.2.24-22-2022-00002 számú Naszlady Attila Egészségfejlesztési Program beruházási komponense 8,3 milliárd forintból, amelyet 1,1 milliárd millió forinttal egészített ki az EFOP-1.8.24-22-2022-00002 számú humánerőforrás fejlesztés komponens.