A Rossmann jótékonysági akciójában február 12. és március 10. között minden megvásárolt csomag pelenkacsomag után a Pampers egy darab pelenkát ajánlott fel a legszegényebb településeken élő kisbabák számára. Az akció végén 44797 darab pelenka gyűlt össze.

A Máltai Szeretetszolgálat és a Pampers márka is azt vallja, minden gyermeknek jár a biztonságos környezet és az odafigyelő gondoskodás, ezért az akcióban felajánlott pelenkákat a legszegényebb településeken élő kisbabák támogatására ajánlották fel. A termékeket elsősorban a Máltai Szeretetszolgálat falvakban és kistelepüléseken működő szociális és közösségi központjaiban, a Jelenlét Pontokon, valamint a családok átmeneti otthonaiban használják fel, ahol a rászoruló kisgyermekes családok minden nap megfordulnak.

Galériáért katt a képre

Az adományt jelképesen Zalakomáron, a Jelenlét Ponton adták át a pelenka márka képviselői, akik az egész napot a közösségi házban töltötték, megismerkedtek a máltai Jelenlét Programmal, valamint a településen folyó munkával. A Jelenlét Pontok a legszegényebb településeken működő felzárkózást segítő programok központja, ahova a kisgyermekes anyák, a fiatalok és a családok egyaránt egész nap betérhetnek. A házban többek között van mindenki számára használható mosoda, közös konyha helyiség, ahol szükség esetén főzhetnek, a szociális munkatársak segítik a családok ügyintézését, a gyerekeket számos foglalkozás, program és akár korrepetálás várja, a három év alatti gyermekek édesanyjukkal mozgásfejlesztésre járnak. Az adományba kapott pelenkák a házban azt szolgálják, hogy a Jelenlét Pontra érkező anyukák és gyermekek otthonosan és biztonságos környezetben érezzék magukat.