2023. július 31-én hatályba lépett a Miniszterelnökség - Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület között megkötött támogatás szerződés. A projekt célja a Szeretetszolgálat tulajdonát képező Boldog Gellért Nonprofit Kft. üzemeltetésében álló Gálfi Béla Szakkórház négy épületének teljes körű energetikai korszerűsítése, valamint napelemes rendszer telepítése.

A fejlesztéssel érintett épületek: Gerontopszichiátria, Emelt szintű demens osztály, Addiktológia, valamint a nővérszálló épülete.

A beruházás tervezett befejezése 2023. év október vége, mely magába foglalja az épületek külső oldali és a tetők hőszigetelését, nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszerek korszerűsítését hőszivattyúk elhelyezésével, valamint napelemes rendszer telepítését.

Az energetikai korszerűsítés célja az ellátási szolgáltatások színvonalának emelése, az ellátottak és az intézményben dolgozó munkatársak körülményeinek, az épület használati komfortjának javítása. Az épület energiahatékonyságának javítására és a megújuló energiafelhasználás hasznosítására irányuló beruházás jelentős mértékben hozzájárul az intézmény energiafelhasználási mutatóinak javításához.

 

Projekt azonosító adatok:

Azonosító szám: KEHOP-5.2.3-16-2023-00110 A projekt teljes költsége: 354 965 000 Ft

Támogatás összege: 260 000 000 Ft

Támogatás intenzitása: 85%

Önerő mértéke: 94 965 000 Ft