Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke Béres József feltaláló születésének századik évfordulóján 53 ezer üveg Béres Cseppet adott át Magyarország 12 legjelentősebb karitatív és egyházi szervezete vezetőinek. Az idén harmincéves alapítvány elnöke kitért arra, hogy a szervezet sokat tett az emberekért, részt vállalt az oktatásban, a magyar kultúra terjesztésében, a tehetséggondozásban és kiemelten a betegek, rászorulók segítésében. Béres Klára hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben még nagyobb odafigyeléssel kell egymás felé fordulnunk, még nagyobb szükség van a hatékony támogatásra. Az alapítvány elnöke megköszönte a szervezetek önzetlen munkáját a társadalom nevében is. „Jót tenni jó, adni jó, élni pedig csak így érdemes” – zárta a gondolatait.

Adományban részesült a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt és a Görögkatolikus Metropólia. A daganatos betegeket segítő szervezetek közül A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, a Magyar Hospice Alapítvány, a Magyar ILCO Szövetség, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, valamint a Nyugdíjas Klubok és Idősek "Életet az éveknek" Országos Szövetsége.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke a Béres Alapítvány támogatását megköszönve arról beszélt, hogy ahogyan id. Béres József életművéből ma is sokan részesülnek, gazdagodnak, úgy a segítő szervezetek is folyamatosan jelen vannak azok életében, akiknek szüksége van erre. „Azok felé fordulunk mindennapi tevékenységeinkben, akik nemcsak tudják, de naponta meg is élik, hogy a másik ember nélkül nincsen holnap – mert egymásra bízott bennünket az Isten.” Kozma Imre atya a közelmúltban elhunyt Joseph Ratzinger egy gondolatát felidézve arra hívta fel a figyelmet, hogy Istent csak emberszeretet által tudjuk megközelíteni. „Amikor a rászoruló emberekkel valóban találkozunk, a legnagyobb ajándékot kapjuk, amit kaphatunk: istenközelséget.”

Képek: Kovács Bence